Man United en Cristiano Ronaldo bereiden zich voor op breuk – Gakpo als CR7-vervanger?

Man United en Cristiano Ronaldo bereiden zich voor op breuk – Gakpo als CR7-vervanger?

shutterstock 2069815538 2

Cristiano Ronaldo en Manchester United gaan uit elkaar – uiterlijk in de zomer van 2023. Het is echter mogelijk dat CR7 de Rode Duivels na het WK verlaat. Trainer Erik ten Hag ziet in PSV-ster Cody Gakpo een geschikte opvolger.

Cristiano Ronaldo wordt vandaag, dinsdag, weer op het trainingsveld van Manchester United verwacht na zijn schorsing. De Britse tabloid The Sun riep de dag onomwonden uit tot “Ron D-Day”. Volgens de krant zou de superster na zijn weigering om gewisseld te worden en zijn vlucht uit de kleedkamer zijn excuses moeten aanbieden aan coach Erik ten Hag – anders blijft hij voorlopig geschorst.

Maar dat zou neerkomen op een verdere escalatie, waar geen van beide partijen in geïnteresseerd is. Het is waarschijnlijker dat Ronaldo opnieuw in de ploeg wordt opgenomen en dat ze in ieder geval zullen proberen de tijd tot de WK-pauze te overbruggen.

Wat er daarna gebeurt is een open vraag. United overweegt Ronaldo in de winter uit te lenen om eindelijk een einde te maken aan de slepende kwestie. Erik ten Hag zou waarschijnlijk blij zijn dat CR7 weg is. Sportief gezien is het onwaarschijnlijk dat de 37-jarige weer een beslissende rol zal spelen onder de Nederlander.

Chelsea FC, wiens nieuwe eigenaar Todd Boehly de superster waarschijnlijk graag op Stamford Bridge zou zien, is opnieuw genoemd als mogelijke koper. Of de Blues daadwerkelijk een transfer zullen maken, blijft in dit stadium echter moeilijk te voorspellen. Hoe dan ook, Ronaldo’s tijd bij Manchester United eindigt waarschijnlijk in 2023 – uiterlijk in de zomer.

Cody Gakpo als Ronaldo’s vervanger?

Een goed WK voor de 37-jarige Portugees zou de kans op een vroeg vertrek waarschijnlijk vergroten en zou de belangstelling van een of twee topclubs kunnen vergroten. In dat geval zou Man United op zoek gaan naar een nieuwe aanvaller.

Bovenaan de lijst staat PSV-ster Cody Gakpo. De 23-jarige vleugelspeler heeft dit seizoen een uitstekende 13 goals en 13 assists gemaakt in 20 competitieve wedstrijden. Ten Hag is een grote fan van zijn landgenoot en ziet Gakpo als een geschikte aanvulling op zijn aanval.

Ben je 24 jaar of ouder? Voor deze website moet u 24 jaar of ouder zijn. Verifieer uw leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "Afsluiten" om te verlaten.
  • Ja, ik ben 24 jaar of ouder
  • Ja, ik ben niet uitgesloten van deelname aan online kansspelen
  • Ja, ik accepteer cookies
  • Ja, het is voor mij oké om advertenties voor bookmakers te zien
  • Nee, ik ben jonger dan 24 jaar
  • Nee, ik ben uitgesloten van deelname aan online kansspelen
  • Nee, ik accepteer cookies niet
  • Nee, ik wil geen advertenties voor bookmakers zien