Voetbalwedden

Geld verdienen met het kijken naar je favoriete voetbalteams. Dat zou zomaar eens kunnen gebeuren met voetbalwedden. Je zet in op het team waarvan je denkt dat ze gaan winnen, kijkt vol spanning naar de wedstrijd en na afloop weet je of je gewonnen hebt.

In deze gids leggen we je uit wat je kunt verwachten van voetbalwedden, welke mogelijkheden je hebt en hoe de odds werken. Ook geven we je inzichten hoe je de beste voetbalwedden sites kunt vinden. Dus ben jij benieuwd? Wacht dan niet langer en lees snel verder.

Welke leagues en toernooien zijn goed voor voetbalwedden?

Voetbal is een van de bekendste sporten van de wereld. Het is dan ook niet voor niets dat er vele verschillende voetballeagues en -toernooien zijn. Uiteraard is er de Nederlandse Eredivisie, waarin de profclubs het ieder weekend tegen elkaar opnemen. Maar ook de eerste en tweede divisie bieden mogelijkheden voor voetbalwedden.

Ook in andere landen in Europa is de voetbalwereld enorm. Voetbalwedden is dan ook zeker mogelijk op buitenlandse leagues. De Spaanse La Liga, de Italiaanse Serie A, de Duitse Bündesliga, de Engelse Premier League, de Franse Ligue 1 en de Turkse Süper Lig bieden allemaal spannende wedstrijden waar wekelijks op ingezet kan worden.

Uiteraard zijn er ook een heleboel voetbaltoernooien. Zowel binnen Europa als wereldwijd. De belangrijkste zijn wellicht de UEFA Champions League en de UEFA Europa League. Maar daarnaast biedt de UEFA nog twee toernooien aan, namelijk de UEFA Conference League en de UEFA Nation League.

Tot slot bieden het EK, WK en de Olympische spelen altijd mooie kansen om te wedden op voetbal.

football bet
Voetbalwedden

Waarom zijn toernooien belangrijk voor voetbalwedden?

football tournamentGrote voetbaltoernooien trekken altijd meer gokkers aan en er wordt voor grotere bedragen gewed. Dit is omdat belangrijke en grote toernooien van korte duur zijn en er dus veel wedstrijden in korte tijd plaatsvinden.

Naast het wedden op voetbalwedstrijden uit het toernooi, kun je ook wedden op de winnaar van het toernooi. Je zet dan dus in op de ploeg waarvan jij denkt dat ze het toernooi gaan winnen. Hoe langer van tevoren je dit bepaalt, hoe gunstiger de odds voor jou zullen zijn, mits je goed gokt natuurlijk. Naarmate het toernooi verder vordert en er meer teams afvallen zullen de odds wijzigen, omdat de kans dat je goed gokt steeds groter wordt.

De drie belangrijkste toernooien zijn het EK, WK en de Olympische spelen. Deze toernooien beginnen altijd met een poulefase waarvan de nummers één gegarandeerd door gaan. Ook de nummers twee en soms drie maken een kans om door te gaan naar de knock-out fase. Deze beginnen vaak met achtste finales waarbij de verliezer direct afvalt als kanshebber op de titel.

Hoe verder het toernooi vordert, hoe minder teams er overblijven die kans maken op de titel. De kansen dat je een voetbal bet inzet op de winnaar wordt dan ook steeds groter en de odds worden lager.

Europees Kampioenschap

Het Europees Kampioenschap wordt al sinds 1960 georganiseerd. Een keer in de vier jaar spelen de Europese landen die zich hebben weten te kwalificeren voor het eindtoernooi om de Europese titel. Grote spelers, zoals Nederland, België, Portugal, Frankrijk, Spanje, Italië en Engeland zijn vrijwel altijd van de partij. Maar ook kleinere landen, zoals IJsland, Hongarije en Wales weten zich soms te kwalificeren.

Wereldkampioenschap

Het wereldkampioenschap lijkt ontzettend op het Europees kampioenschap. Met als logische verschil dat alle landen van de wereld gekwalificeerd kunnen worden. Grote landen die vaak meedoen, buiten de top Europese landen, zijn Brazilië, Argentinië, de Verenigde Staten en Japan. Doordat er meer landen mee doen aan de kwalificatierondes is er in het eindtoernooi vaak een grotere variatie in deelnemende teams.

Olympische Spelen

Sinds 1908 is voetbal een officiële Olympische sport voor de mannen en sinds 1996 ook voor de vrouwen. Voor deelnemende mannenteams geldt dat de spelers maximaal 23 jaar oud mogen zijn. Tijdens het eindtoernooi mogen er echter drie dispensatiespelers meedoen die ouder zijn dan 23 jaar. Voor deelnemende damesteams gelden geen dergelijke aanmeldingseisen.

De odds van voetbalwedden

netherlands footballAls het over wedden voetbal gaat, gaat het ook over odds. De odds geven aan wat de winstuitkering zal zijn als je inzet op een bepaalde uitkomst. Hoe lager de odds, hoe lager de winstuitkering, maar hoe groter de kans dat een gebeurtenis zal plaatsvinden. Odds veranderen continue. Naar mate meer spelers inzetten kunnen bookmakers een betere inschatting maken hoe mensen inzetten en stellen ze hun odds bij om er zeker van te zijn dat ze zelf een winstmarge behouden.

 

Hoe vind je de beste odds?

Sites waar je kunt voetbalwedden berekenen hun eigen odds. De odds kunnen dus van site tot site verschillen. Hierdoor is het goed mogelijk dat je bij de ene site voor dezelfde inzet op dezelfde uitkomst van een weddenschap voetbal een hogere winstuitkering krijgt. Je kunt dus het beste de odds van verschillende voetbalwedden sites vergelijken voordat je een inzet plaatst.

Hoge en lage odds

Odds bepalen de winst die jij uitgekeerd krijgt als je goed hebt gegokt met voetbalwedden. Hoe lager de odds, hoe groter de kans dat een gebeurtenis zal plaatsvinden, maar hoe lager de winstuitkering.

Lage odds vind je dus vooral bij wedstrijden tussen een hele goede club en een slechte club. De kans dat de goede club wint is hoog, waardoor er lage odds gegeven zullen worden. Voor de slechte club geldt echter het tegenovergestelde. De kans dat zij winnen is klein waardoor de odds en daarmee dus ook de winstuitkeringen hoog zijn.

Odds in verschillende markten

Odds staan dus in verhouding met de winkansen. Want hoe groter de kans om te winnen, hoe lager de odds. Dit schijnt ook door in verschillende markten. Bij de typische 1X2 markt bijvoorbeeld, zijn er drie mogelijke uitkomsten op een weddenschap, namelijk winst voor de thuisploeg, gelijkspel of winst voor de uitploeg. De odds zijn bij een dergelijke weddenschap hoger dan bij een Draw no Bet. Hierbij zijn er maar twee mogelijke uitkomsten, namelijk winst voor de thuisploeg of winst voor de uitploeg. Mocht de wedstrijd uitlopen in een gelijkspel, krijgen alle spelers hun inzet terug. Doordat er minder mogelijke uitkomsten zijn is de kans om te winnen groter en zijn de odds dus lager.

Welke markten zijn beschikbaar voor voetbalwedden?

Voetbalweddenschappen bieden vele mogelijkheden als het aankomt op mogelijkheden om op in te zetten. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende opties voor voetbalwedden:

 • 1X2. Een 1X2 voetbalweddenschap houdt in dat je wedt op winst voor de thuisploeg (1), op een gelijkspel (X) of op winst voor de uitploeg (2).
 • Hoger/lager. Een voetbal bet waarbij je aangeeft of er meer of minder doelpunten worden gescoord dan het aantal dat in de weddenschap wordt opgegeven.
 • Handicap. Een handicap voetbalweddenschap wil zeggen dat een team virtueel met een voorsprong begint. Hierdoor hoeft de uitslag van de wedstrijd niet altijd gelijk te zijn aan de uitslag van de weddenschap.
 • Goal/No goal. Als je denkt dat beide teams scoren zet je in op ‘Goal’. Als je denkt dat een van de ploegen niet zal scoren of er helemaal niet wordt gescoord kies je voor ‘No goal’.
 • Even/oneven. Voorspel of het aantal totaal gescoorde doelpunten uitkomt op een even of een oneven getal.
 • Tip evenement. Hierbij zet je in op de winnaar van een toernooi.
 • Draw no bet. Je zet in op de winst van een van beide teams. Als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, krijg je je inzet terug.

Korte-termijn voetbalweddenschappen

Korte-termijn voetbalwedden houdt in dat je inzet op wedstrijden die binnenkort plaatsvinden. Denk aan de wekelijkse wedstrijden uit de eredivisie etc. Het wordt een korte-termijn voetbal weddenschap genoemd, omdat je binnen enkele uren tot dagen nadat je hebt ingezet de uitslag van een wedstrijd weet. Dan weet je dus ook wat je hebt gewonnen of verloren.

Lange-termijn voetbalweddenschappen

Voor lange-termijn voetbal bets kan het soms wel een jaar duren voordat je weet of je goed hebt ingezet en dus iets hebt gewonnen. De spanningsboog is veel langer. Opties voor voetbalwedden op lange-termijn zijn bijvoorbeeld inzetten op de winnaar van de UEFA Champions League of de winnaar of degradanten van de Eredivisie. Hoe populairder de competitie of het toernooi is, hoe meer wedopties er zijn. Denk maar eens aan trainerswisselingen, wissels van spelers of de topscorer van een competitie of een team etc.

Live weddenschappen voetbal

football liveLive bets, zoals het in het Engels ook wel wordt genoemd, zijn zeer korte-termijn voetbal weddenschappen. Je kunt namelijk tijdens de wedstrijd inzetten wie de winnaar zal worden, wie het volgende doelpunt scoort of zelfs wanneer het volgende doelpunt zal vallen. De odds wijzigen hierbij continue en het draait dus allemaal om timing en een beetje lef.

Hoe vind je de beste voetbal wedden sites?

Op 1 oktober 2021 is de Kansspelen op Afstand (KOA) wet ingegaan. Dit wil zeggen dat ook in Nederland online gokken eindelijk is gelegaliseerd. Hierdoor is TOTO niet meer de enige site waar je als Nederlander legaal kunt voetbalwedden. Dit betekent dat er iets te vergelijken is en dat je zelf bepaalt waar je je inzetten plaatst. Je kunt verschillende sites vergelijken op basis van onderstaande punten om de beste voetbalwedden site te vinden.

Wedopties

Als je voor geld speelt wil je er natuurlijk zoveel mogelijk lol aan beleven. Daarom is het belangrijk dat een voetbalwedden site de wedopties biedt waar jij graag op inzet. Het gaat hierbij om de beschikbare markten, maar ook om de beschikbare leagues en toernooien. En als live wedden iets is dat je interesseert, is dit een ander punt om je keuze op te baseren.

Odds

Odds worden door voetbalgokken sites zelf berekend en bepaalt. Ze verschillen dus van bookmaker tot bookmaker waardoor je bij de ene wellicht een gunstigere inzet kunt plaatsen op dezelfde uitkomst dan bij de ander. Vergelijk odds en bepaal welke bookmaker jou de meest gunstige kansen biedt.

Bonussen

Bookmakers delen vaak bonussen uit. Zowel aan nieuwe spelers als aan bestaande spelers. Denk hierbij aan free bets of deposit match bonussen waarbij je als speler gratis speeltegoed ontvangt. Bonussen kunnen een enorm leuke manier zijn om extra of meer extreme weddenschappen te plaatsen. Hou echter wel altijd rekening met de bonusvoorwaarden. Het kan dus zeker lonen om bonussen van verschillende bookmakers te vergelijken om de beste uit te kiezen.

Gebruiksvriendelijkheid

Niets zo vervelend als wanneer je je weg niet kunt vinden op een website. Daarom is het belangrijk dat websites waar je kunt voetbalwedden duidelijk en overzichtelijk zijn. Het moet voor zich spreken waar en hoe je geld in je wallet kunt storten, hoe je inzetten kunt plaatsen en waar je kunt zien hoeveel je gewonnen of verloren hebt.

Betaalopties

Om via een bookmaker te kunnen voetbalwedden moet je een account aanmaken en geld in je wallet storten. Inzetten die je plaatst worden vervolgens vanuit je persoonlijke wallet betaald. Voetbalgokken sites bieden vaak verschillende mogelijkheden om geld in je wallet te storten, zoals een bankoverschrijving, debit- of creditcard, iDEAL, PayPal of andere online wallets en enkele bieden zelfs de mogelijkheid om met cryptocurrency te betalen. Bedenk wat jij een fijne betaaloptie vindt en ga na welke bookmakers deze optie aanbieden.

Veiligheid

Als het op veiligheid aankomt wil je natuurlijk dat jouw inzetten netjes worden geplaatst en eventuele winsten worden uitgekeerd. Om hier zeker van te zijn kun je het beste alleen gebruik maken van goksites die een geldige Nederlandse gokvergunning hebben. Deze staan onder toezicht van de kansspelautoriteiten waardoor je er als speler vanuit kunt gaan dat jouw veiligheid volledig wordt gewaarborgd.

Klantenservice

Ook de klantenservice is belangrijk, want als je ergens tegen aanloopt wil je snel geholpen worden. Ga na in welke talen de klantenservice beschikbaar is en op welke manier je ze kunt bereiken.

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet je zijn om te mogen voetbalwedden?

In Nederland moet je minimaal 18 jaar oud zijn om te mogen wedden of gokken.

Is voetbal een goede sport om op te wedden?

Ja, voetbal is een goede sport om op te wedden, omdat het ontzettend veel mogelijkheden en kansen biedt. Het is een enorm populaire sport in zowel binnen- als buitenland. Hierdoor zijn er heel veel leagues en toernooien waar je op kunt inzetten. Er zijn ook heel veel markten beschikbaar, waardoor je je nooit hoeft te vervelen.

Kun je met voetbalwedden veel geld winnen?

Voetbalwedden blijft een kansspel en 9 van de 10 gokkers zal meer verliezen dan winnen. Dit betekent echter niet dat je niet kunt winnen. Zeker wanneer je op de underdog gokt heb je te maken met hoge odds, dus met hoge winstuitkeringen. Als de underdog vervolgens wint kun je hele leuke prijzen in de wacht slepen.

Hoe kun je het beste starten met voetbalwedden?

Voordat je gaat voetbalwedden is het belangrijk om je te verdiepen in de sport. Je moet weten wat er gaande is, welke clubs, maar ook welke spelers het best presteren. Daarbij is het slim om het nieuws in de gaten te houden. Als een club een nieuwe trainer krijgt is de kans groot dat zij in het begin minder goed zullen presteren, omdat ze moeten wennen aan de nieuwe opstellingen en spelvormen etc.

Is voetbal een veilige en eerlijke sport om op te wedden?

Zolang je voetbal wedden sites gebruikt met een Nederlandse gokvergunning kun je ervan uitgaan dat je als speler veilig kunt gokken. Deze sites staan onder toezicht van de kansspelautoriteiten die erop toezien dat alles volgens de regels verloopt.

Voetbalsterren die je moet kennen

Als je begint met voetbalwedden is het belangrijk om het een en ander van de sport af te weten. Hieronder zetten we vier voetbalsterren op een rijtje die je echt moet kennen.

Lionel Messi

Lionel Messi is een Argentijns-Spaanse profvoetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Al sinds 2001 komt hij uit voor Barcelona, toen nog in de jeugdopleiding. In 2004 kwam hij officieel uit voor het eerste team en in 2018 werd hij aanvoerder. Inmiddels speelt hij bij Paris Saint-Germain onder een tweejarig contract.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is een Portugese profvoetballer die bij voorkeur als linksbuiten speelt. Hij wordt beschouwd als een van de beste spelers aller tijden en tot 2013 was hij de duurste voetballer aller tijden. Hij heeft lange tijd voor Real Madrid gespeeld maar is daarna overgestapt naar Juventus en speelt inmiddels voor Manchester United in Engeland.

Neymar

Neymar is een Braziliaanse profvoetballer die doorgaans als linksbuiten speelt. Hij heeft lange tijd voor FC Barcelona gespeelt, maar speelt inmiddels bij Paris Saint-Germain. In 2010 debuteerde Neymar in het Braziliaanse voetbalelftal.

Lieke Martens

Lieke Martens is een Nederlandse profvoetbalster die uitkomt voor FC Barcelona. In 2017 werd ze zowel uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa als beste voetbalster van de wereld. In datzelfde jaar werd ze met het Nederlands elftal Europees kampioen.

Beste voetbalteams

Ook voor voetbalteams geldt dat het belangrijk is om op de hoogte te zijn van de best presterende clubs.

FC Barcelona

FC barcelonaFC Barcelona is een betaalde voetbalclub uit Barcelona, Spanje. De club is een van de grootste ter wereld en met 95 trofeeën de meest succesvolle voetbalclub ter wereld. De clubkleuren zijn rood-blauw en het stadion heet Camp Nou.

 

Real Madrid

Real Madrid logo removebg previewReal Madrid is een Spaanse voetbalclub die gevestigd is in Madrid in het stadion Estadio Santiago Bernabéu. Ze zijn door de FIFA benoemd tot de beste voetbalclub van de 20e eeuw.

 

 

Bayern München

Bayern logoFC Bayern München is een Duitse voetbalclub uit München, uitkomend in de Bündesliga en opgericht in 1900. De thuishaven was tot de zomer van 2005 het Olympiastadion, maar is verruild voor de Allianz Arena.

 

Manchester United

logoManchester United is een Engelse voetbalclub uit Manchester. De club is opgericht in 1878 en heeft de huidige naam sinds 1902. Manchester United is de meest succesvolle ploeg uit de geschiedenis van het Engelse voetbal en de succesvolste van dit moment.

 

Conclusie

Als groot voetbalfan kan voetbalwedden een leuke bezigheid zijn. Het maakt het kijken van de wedstrijden nog spannender en met een beetje geluk win je er ook nog iets mee. Hou de odds op verschillende sites in de gaten en vergeet bookmakers niet te controleren op bonussen en hun bonusvoorwaarden. Zo haal je het meeste uit voetbalwedden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 24 jaar of ouder? Voor deze website moet u 24 jaar of ouder zijn. Verifieer uw leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "Afsluiten" om te verlaten.
 • Ja, ik ben 24 jaar of ouder
 • Ja, ik ben niet uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Ja, ik accepteer cookies
 • Ja, het is voor mij oké om advertenties voor bookmakers te zien
 • Nee, ik ben jonger dan 24 jaar
 • Nee, ik ben uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Nee, ik accepteer cookies niet
 • Nee, ik wil geen advertenties voor bookmakers zien