Begrippenlijst Weddenschappen

Hiermee geven we een blik op de vele sportweddenschapstermen die je nodig hebt om die weddenschappen te plaatsen en hopelijk met winst af te sluiten.

A

Accumulator – Dit is vergelijkbaar met een parlay in zoverre dat het een reeks weddenschappen in één weddenschap inhoudt. Elk van de weddenschappen moet winnen om de weddenschap te laten winnen. Als één been van een accumulator verliest, verliest de weddenschap.

Alternatieve Lijnen – Alle weddenschappen bieden lijnen (point spreads) aan op sportevenementen. Sommige sportboeken kunnen verschillende (of alternatieve) punt spreads aanbieden die verschillende kansen betalen voor hetzelfde spel. Deze bieden gokkers meer opties om op bepaalde spellen in te zetten.

Arbitrage – Deze weddenschapsstrategie houdt in het plaatsen van een weddenschap op alle mogelijke uitkomsten van een evenement zodat er een gegarandeerde winst is ongeacht de winnaar.

B

Bankroll – Totale hoeveelheid geld die een gokker heeft om weddenschappen te plaatsen.

Bonus – Wedkantoren bieden een financiële bonus aan klanten voor een verscheidenheid van redenen. Een registratie bonus is de meest populaire manier om gokkers aan te moedigen een bepaald wedkantoor te gebruiken.

C

Circle Game – Een spel wordt omcirkeld door een wedkantoor, omdat de inzetlimieten lager zijn dan normaal. Dit gebeurt meestal wanneer er een twijfelachtige blessure is voor een spel. Het kan ook gebeuren als er mogelijk slecht weer is, een handelsgerucht of de mogelijkheid van “load management” die een speler een vrije avond zou kunnen geven.

Closing Line – Dit is simpelweg waar de point spread is wanneer de wedstrijd begint.

D

Decimale Kansen– Decimale winkansen zijn afgeleid van een eenvoudige berekening van het ingezette bedrag x winkansen.

Early Cash Out – Een manier voor gokkers om een weddenschap af te wikkelen voor een bepaald dollar bedrag voordat het evenement voorbij is. Dit is een manier om een winst vast te zetten tegen een kleinere waarde dan de weddenschap uiteindelijk zou opbrengen.

E

Edge – Het voordeel dat een gokker heeft ten opzichte van het sportwedkantoor (of vice versa).

Eerste Helft – Een afgeleide weddenschap die geplaatst kan worden op een sport die twee helften heeft. Voetbal en basketbal zijn de meest populaire sporten om een eerste helft weddenschap op te plaatsen.

F

Fractionele Kansen– Een andere vorm van winkansen die vooral in Groot-Brittannië en Ierland wordt gebruikt. De kansen worden in breukvorm weergegeven (1/5).

H

Handicapper – Gokker die allerlei sportevenementen bestudeert om de winnende uitslag te voorspellen.

Hedge – Hedging is een strategie die door sportwedders wordt gebruikt om het risico van een weddenschap te verminderen of om een winst te garanderen.

Hook – Een andere manier om de helft van een punt te zeggen.

I

Inzet– Het bedrag wat je inzet bij de bookmaker.

J

Joint Favorite – Wanneer er twee favorieten zijn voor een evenement. Dit wordt meestal in Engeland gebruikt.

L

Layoff – Wanneer een bookmaker het risico op verloren weddenschappen vermindert door een weddenschap bij een ander wedkantoor te plaatsen. Dit gebeurt meestal wanneer er aan één kant van een wedstrijd scheef gewed wordt en het wedkantoor of een bookie de potentiële verliezen willen beperken.

Live Wedden – Het plaatsen van een weddenschap op een spel of evenement terwijl het aan de gang is. Dit is ook bekend als In Play wagering.

Lock – Een andere manier om te zeggen dat een team of speler een makkelijke winnaar zal zijn. (Opmerking: Dit is niet altijd het geval, ongeacht wat een sport prognosticator of tout zegt).

M

Marge – Dit is een weddenschap waarbij een gokker een team selecteert om te winnen of te verliezen met een specifiek aantal punten, ongeacht de puntenspreiding. Bijvoorbeeld, de Oakland Raiders zullen de Los Angeles Chargers verslaan met 10-14 punten. De Raiders moeten winnen met 11, 12, of 13 punten voor een overwinning. Een overwinning met 10 of 14 punten is een push.

Martingale Systeem – Een goksysteem waarbij gokkers het bedrag van een weddenschap verdubbelen na verliezen. Dit systeem kan gebruikt worden voor sport en andere vormen van gokken (b.v. blackjack).

N

Nickle – Term die in Amerika wordt gebruikt voor een inzet van 500 dollar.

O

Odds-on Favorite – Dit zijn de krenten uit de pap, want dit zijn teams of personen die gegarandeerd winnen.

P

Public Betting Percentage – Dit is het percentage van de weddenschappen geplaatst door het algemene weddende publiek.

Puck Line – Dit is een soort van point spread gebaseerd op gescoorde doelpunten tijdens een ijshockey wedstrijd. De basis puck lijn voor een spel is vaak plus of min 1.5 omdat er zo weinig doelpunten gescoord worden. Bookies kunnen een alternatieve puck line aanbieden met meer of minder gescoorde doelpunten.

Power Ranking – Het creëren van een ranking score voor elk team, zodat een gokker, handicapper, of bookie een puntspread kan creëren. Ervaren handicappers gebruiken hun punt spreads om te vergelijken met een andere bookie om de beste weddenschappen beschikbaar te vinden.

R

Reverse Line Movement – Wanneer een lijn (of point spread) anders beweegt dan het geld dat op het spel of evenement is ingezet.

ROI – ROI is een acroniem voor Return On Investment. De ROI van een sportweddenschap kan eenvoudig op deze manier worden berekend: (Winst uit investering – Kosten van investering) / Kosten van investering.

Runner – Een persoon die weddenschappen plaatst bij een bookie voor iemand anders. Deze persoon kan ook bekend staan als een beard.

S

Straight Up – Hierbij maakt winst of verlies niks uit. De spreiding van punten is namelijk niet van belang.

T

Totals – Totals zijn de getallen die gokkers over of onder de gescoorde punten kiezen.

True Odds – True odds zijn de werkelijke kansen van een gebeurtenis gebeurt. In sportweddenschappen is dit de meest accurate puntenspreiding of moneyline.

W

Wire-to-Wire – Dit is een weddenschap dat een team zal leiden op elk kwartaal of voor een specifiek aantal kwartalen. Wire-to-wire weddenschappen zijn het meest populair in basketbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 24 jaar of ouder? Voor deze website moet u 24 jaar of ouder zijn. Verifieer uw leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "Afsluiten" om te verlaten.
  • Ja, ik ben 24 jaar of ouder
  • Ja, ik ben niet uitgesloten van deelname aan online kansspelen
  • Ja, ik accepteer cookies
  • Ja, het is voor mij oké om advertenties voor bookmakers te zien
  • Nee, ik ben jonger dan 24 jaar
  • Nee, ik ben uitgesloten van deelname aan online kansspelen
  • Nee, ik accepteer cookies niet
  • Nee, ik wil geen advertenties voor bookmakers zien