iDEAL bookmakers

iDEAL bookmakers bieden de populairste optie onder Nederlanders aan om online betalingen te doen, namelijk iDEAL. Het is snel, eenvoudig en meestal gratis. Dit zijn dus drie hele fijne bijkomstigheden die deze betaalmethode zo populair maken.

In deze gids bespreken we hoe je geld kunt storten naar iDEAL bookmakers, waar je op moet letten voordat je dit doet en welke alternatieven er eventueel zijn. Uiteraard zetten we ook de beste iDEAL bookmakers voor je op een rijtje, zodat je niet verder hoeft te zoeken!


Beste iDeal bookmakers (2024)

Expert Rating
Stortingen
 
Welkom Aanbod
98/100 Lees recensie
100€
Na de eerste storting
Bezoek Bet365
Visa Logo
Mastercard Logo
Paypal Logo
iDeal Logo
Paysafecard Logo
Klarna Logo
meer laten zien
Uitbetalingsratio
100€ Na de eerste storting
Bezoek Bet365
Visa Logo
Mastercard Logo
Paypal Logo
iDeal Logo
Paysafecard Logo
Klarna Logo
show more
Bet365 Review
T&C Apply 18: Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Algemene voorwaarden, tijdslimieten en uitzonderingen gelden.
92/100 Lees recensie
250€
Na de eerste storting
Bezoek Circus
Paypal Logo
iDeal Logo
94 Uitbetalingsratio
250€ Na de eerste storting
Bezoek Circus
Paypal Logo
iDeal Logo
show more
Circus Review
T&C Apply 18: Algemene voorwaarden zijn van toepassing
90/100 Lees recensie
40€
Na de eerste storting
Bezoek Unibet
Visa Logo
Mastercard Logo
Paypal Logo
iDeal Logo
Neteller Logo
Paysafecard Logo
Skrill Logo
Trustly Logo
Klarna Logo
meer laten zien
93 Uitbetalingsratio
40€ Na de eerste storting
Bezoek Unibet
Visa Logo
Mastercard Logo
Paypal Logo
iDeal Logo
Neteller Logo
Paysafecard Logo
Skrill Logo
Trustly Logo
Klarna Logo
show more
Unibet Review
T&C Apply 18: Algemene voorwaarden zijn van toepassing

 

Wat is iDEAL?

idealMet iDEAL kun je directe online overboekingen doen van jouw bankrekening naar de bankrekening van iDEAL bookmakers. Het is een snelle methode om geld te storten, want de betaling wordt direct verwerkt. Als je bij iDEAL bookmakers een storting doet kun je dus direct aan de slag.

Hieronder zetten we nog enkele kenmerken van iDEAL op een rijtje:

 • iDEAL is in 2005 in Nederland geïntroduceerd als universeel geaccepteerde online betaalmethode
 • Vertrouwd, veilig en makkelijk online betalen
 • Registeren is niet nodig
 • Een iDEAL betaling wordt direct van je rekening afgeschreven
 • Je betaalt via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van je eigen bank

Hoe werken iDEAL bookmakers?

iDEAL is een derde partij die fungeert tussen de banken van de consumenten en iDEAL bookmakers.

Stel dat je een weddenschap wil plaatsen bij bookmakers met iDEAL als stortingsmethode, dan moet je ervoor zorgen dat je als consument een bankrekening hebt bij een bank die de iDEAL service ondersteunt. Dit zijn de volgende banken:

 • ABN AMRO
 • ASN Bank
 • bunq
 • ING
 • Knab
 • Rabobank
 • RegioBank
 • Revolut
 • SNS
 • Svenska Handelsbanken
 • Triodos Bank
 • Van Lanschot

Als jouw bank iDEAL ondersteunt kun je direct aan de slag, je hoeft namelijk geen account aan te maken. Bij de bookmaker kies je dus simpelweg voor de stortingsmethode iDEAL en vervolgens word je doorgestuurd naar de online bankieren omgeving van je bank. Je kunt er ook voor kiezen om de betaling met je bank app af te ronden.

iDEAL controleert direct of er voldoende saldo op je rekening staat om de betaling te kunnen voltooien. Als dit het geval is wordt de betaling verwerkt en direct bijgeschreven op je account bij iDEAL bookmakers. Het is dus een hele snelle betalingsmethode die ervoor zorgt dat jij direct aan de slag kunt met het plaatsen van weddenschappen.

Geschiedenis van iDEAL

ideal 2In 2004 kondigde vier grote Nederlandse banken, ABN Amro, Postbank, ING en de Rabobank een samenwerkingsproject aan. Ze wilde een universele betalingsmethode ontwikkelen om online betalingen veilig, snel en goedkoop te laten verlopen.

In 2005 werden de eerste proeven gedaan. Dit verliep vrij soepel en de testgebruikers waren positief en enthousiast. Om het systeem landelijk te kunnen gebruiken is het in 2006 overgedragen aan Currenz. Dit is een onafhankelijk partij die alle online betalingen en transacties op het internet beheert.

Inmiddels hebben vrijwel alle Nederlandse banken zich aangesloten bij iDEAL en de meeste Nederlanders kunnen zich geen online betaling meer voorstellen zonder deze betaaloptie. Gelukkig zijn er nu ook iDEAL bookmakers die het mogelijk maken om met behulp van iDEAL geld te storten naar sites die sportweddenschappen aanbieden.

Hou er rekening mee dat iDEAL alleen in Nederland als online betaalmethode wordt gebruikt. Als je wedt op buitenlandse websites kan het dus goed zijn dat je deze optie niet tegenkomt. Daarnaast kun je met iDEAL alleen geld storten, maar geen winsten uit laten keren.

iDEAL bookmakers in Nederland

iDEAL bookmakersiDEAL is een Nederlandse betaalmethode en je zal deze optie dus niet op buitenlandse websites tegenkomen om online betalingen mee te doen. In Nederland zelf is het echter de meest populaire optie om betalingen mee te doen en dat weten Nederlandse bookmakers.

Je zal niet verrast zijn dat de meeste iDEAL bookmakers Nederlandse websites zijn. Om in Nederland gokweddenschappen aan te mogen bieden moet de website voorzien zijn van een Nederlandse gokvergunning. Deze wordt uitgegeven door de Nederlandse kansspelautoriteiten. Je kunt in de kansspelwijzer controleren of de iDEAL bookmaker die jij hebt gevonden een geldige Nederlandse goklicentie heeft. Daarnaast kun je het ook herkennen aan het logo met ‘Vergunninghouder Kansspelautoriteit’. Dit logo zal op iedere pagina van legale iDEAL bookmakers zichtbaar zijn.

Voordelen van iDEAL bookmakers

ideal nederlandBookmakers met iDEAL als methode om geld te storten bieden een aantal voordelen ten opzichte van bookmakers die deze betaaloptie niet aanbieden. Het grootste voordeel is dat het een hele snelle manier is om geld op je bookmaker account te storten. De betaling wordt namelijk binnen enkele seconden verwerkt en je kunt dus direct inzetten op de weddenschap die je gevonden had.

Daarnaast bieden iDEAL bookmakers een veilige betaalmethode aan. Want doordat iDEAL als tussenpartij fungeert, hoef je je bankgegevens niet door te geven aan de bookmaker. Jouw bankgegevens blijven dus privé en komen niet in handen van de bookmaker waar ze eventueel blootgesteld kunnen worden aan hacking.

Hou er rekening mee dat iDEAL bookmakers soms transactiekosten in rekening kunnen brengen voor het gebruik van deze betaalmethode. iDEAL zelf zal nooit kosten in rekening brengen, dus controleer de kosten bij de bookmaker zelf voordat je een storting doet. Verder kun je natuurlijk alleen bij iDEAL bookmakers aan de slag als je een bankrekening hebt die wordt ondersteund door iDEAL.

Weddenschappen betalen bij iDEAL bookmakers

Om te wedden bij bookmakers moet je een account aanmaken en geld op je account storten. Bedragen die je inzet op weddenschappen worden vervolgens vanaf de balans van je account afgeschreven.

Geld op je account storten bij iDEAL bookmakers is heel eenvoudig. Je logt hiervoor eerst in op je account en zoekt vervolgens naar de optie om geld te storten. Hier kies je de gewenste betaalmethode, dus in dit geval iDEAL. Je kunt in het volgende scherm aangeven welk bedrag je wil storten en aangeven bij welke bank je zit. Als je nu doorklikt zal je merken dat je naar de beveiligde betaalomgeving van je bank wordt gestuurd. Alle gegevens om de betaling te voltooien staan al ingevuld, jij hoeft de transactie alleen maar te bevestigen zoals je dit gewend bent van je bank. Dit is ofwel door in te loggen of door de betaling te verplaatsen naar de app van je bank.

Zodra je de transactie hebt bevestigd wordt het geld van je rekening afgeschreven en op je iDEAL bookmakers account bijgeschreven. Dit wordt allemaal binnen enkele seconden verwerkt en je kunt dus direct beginnen met het inzetten op sportweddenschappen.

Geld storten en opnemen bij iDEAL bookmakers

Geld storten en opnemen bij iDEAL bookmakersAls je bij een bookmaker aan de slag gaat wil je er natuurlijk niet alleen maar geld naar toe storten. Je gaat ervan uit dat je geld gaat winnen en als dat gebeurt wil je de mogelijkheid hebben om de winst uit te laten betalen naar je bankrekening.

Met iDEAL is het alleen mogelijk om geld te storten. Als je winsten wil laten uitbetalen wordt dit verwerkt via een normale bankoverschrijving of een andere opnamemethode die door iDEAL bookmakers wordt ondersteund.

Zijn iDEAL bookmakers veilig?

Over het algemeen zijn iDEAL bookmakers veilig, omdat iDEAL een veilige stortingsmethode is. De bookmaker hoeft geen bankgegevens van jou te hebben om een storting mogelijk te maken.

Verder is het in het algemeen belangrijk om na te gaan of de bookmaker een geldige Nederlandse goklicentie heeft. Alleen als dit het geval is staan ze onder het toezicht van de kansspelautoriteiten en kun je ervan uitgaan dat jij als speler eerlijke wedkansen krijgt.

Kosten

De service iDEAL brengt geen kosten in rekening voor het verwerken van online betalingen en transacties. Het is doorgaans dan ook gratis om met behulp van iDEAL geld naar je account bij een bookmaker te storten. Hier kunnen echter uitzonderingen op zijn.

iDEAL bookmakers zelf kunnen er namelijk voor kiezen om wel transactiekosten door te berekenen aan hun spelers. Als dit het geval is zal je dit zien zodra je deze stortingsmethode aanklikt. Wil je liever al eerder op de hoogte zijn van eventuele kosten? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice of in het gedeelte met veelgestelde vragen op de website van de bookmaker kijken.

Alternatieve betalingsmethoden

Naast iDEAL bestaan er nog vele andere betalingsmethoden om geld te storten naar een account bij een bookmaker. Hieronder lichten we enkele alternatieve betalingsmethoden toe:

Trustly bookmakers

Trustly is een van de nieuwere betaalmethodes om geld naar bookmakers te storten. Het is een Zweeds bedrijf en werkt eigenlijk precies hetzelfde als iDEAL. Je bevestigt Trustly betalingen dus in de veilige betaalomgeving van je eigen bank en stortingen worden direct verwerkt.

Trustly wordt echter niet alleen in Nederland gebruik, maar ook in vele andere landen in Europa en zelfs buiten Europa. Deze betaalmethode wordt dan ook vaker door bookmakers aangeboden als optie, omdat ze hiermee een groter publiek van dienst kunnen zijn.

Daarnaast biedt Trustly het grote voordeel dat je niet alleen geld naar het account van een bookmaker kunt storten, maar je ook winsten kunt laten uitbetalen met Trustly. Dus als je eenmaal gewend bent aan deze betaalmethode en een Trustly bookmaker hebt gevonden, hoef je nergens anders meer aan te denken.

Creditcard bookmakers

Als je geld naar een bookmaker stort met behulp van een creditcard wordt dit min of meer ook van je bankrekening afgeschreven. Het enige verschil is dat dit niet direct gebeurd, maar pas aan het einde van de creditcardperiode.

Voor stortingen met creditcard worden vaak transactiekosten in rekening gebracht. Niet alleen door de bookmaker zelf, maar vaak ook door de creditcardmaatschappij. Ga dus bij beide partijen na hoeveel deze kosten bedragen voordat je een eventuele storting maakt.

Veelgestelde vragen

Is het veilig om iDEAL te gebruiken om voor sportweddenschappen te betalen?

Ja, iDEAL is een hele veilige methode om geld naar je account te storten. De betaling wordt namelijk uitgevoerd vanuit de beveiligde betaalomgeving van je eigen bank. Je bank is erin gespecialiseerd om jouw geld en je gegevens veilig te houden.

Kan ik zowel geld storten als opnemen met iDEAL?

Nee, met iDEAL kun je alleen geld storten. Als je geld wil opnemen bij iDEAL bookmakers moet je een alternatieve opname methode kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een directe bankoverschrijving zijn. Helaas worden deze uitbetalingen niet zo snel verwerkt als iDEAL betalingen en moet je soms enkele werkdagen wachten totdat het geld op je bankrekening wordt bijgeschreven.

Moet ik een account aanmaken om iDEAL te kunnen gebruiken?

Nee, je hebt geen iDEAL account nodig om gebruik te kunnen maken van de service. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je een bankrekening hebt bij een van de Nederlandse banken die iDEAL ondersteunen. Dit zijn de volgende banken: ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, Revolut, SNS, Svenska Handelsbanken, Triodos Bank en Van Lanschot.

Moet ik een verificatieproces doorlopen om iDEAL te kunnen gebruiken?

Nee, je hoeft geen account aan te maken om iDEAL te kunnen gebruiken, dus je hoeft ook geen verificatieproces te doorlopen. Als je nog geen bankrekening hebt bij een bank die iDEAL betalingen ondersteunt dan moet je wel een verificatieproces doorlopen om een bankrekening te openen.

Worden er extra kosten in rekening gebracht als ik een storting doe met iDEAL?

Door iDEAL zelf zullen er nooit extra kosten in rekening gebracht worden om een transactie met deze service te voltooien. Het kan echter wel zijn dat er door iDEAL bookmakers transactiekosten in rekening worden gebracht. Als dit al het geval is zijn deze kosten vaak lager dan voor andere stortingsmethoden.

Wat moet ik doen als mijn betaling wordt geannuleerd?

Als je betaling door iDEAL wordt geweigerd is de kans groot dat dit komt doordat er te weinig saldo op je rekening staat. In dit geval wordt het bedrag niet afgeschreven en kun je eventueel een nieuwe transactie opzetten met een lager bedrag.

Wanneer de betaling door de bookmaker wordt geannuleerd als deze al van je rekening wordt afgeschreven kun je het beste contact opnemen met de klantenservice. Je kunt ervan uitgaan dat het bedrag binnen enkele dagen op je rekening wordt teruggestort.

Hoelang kan het duren voordat mijn storting aankomt bij iDEAL bookmakers?

iDEAL bookmakers zijn populair vanwege de snelheid waarmee transacties worden verwerkt. Zodra je de transactie bevestigt wordt het geld van jouw rekening afgeschreven en binnen enkele seconden al op je account bij de bookmaker bijgeschreven.

Tips

Voordat je een betaalmethode kiest en daar een bookmaker op uitzoekt hebben we nog een aantal tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken:

Als eerste tip kun je het beste even de tijd nemen om verschillende betaalmethoden te onderzoeken en aan de hand daarvan een methode te kiezen die jij het makkelijkste vindt. Er zijn namelijk heel veel opties om geld te storten naar een bookmaker en iDEAL is dus slechts een van de velen.

Een tweede tip is om altijd te controleren of een bookmaker kosten in rekening brengt als je een storting doet met een bepaalde betaalmethode. Zelfs als de betalingsprovider zelf geen kosten in rekening brengt, kan de bookmaker transactiekosten doorberekenen. Dit verschilt dan ook van bookmaker tot bookmaker en moet je dus per goksite controleren.

Voor de derde tip willen we je meegeven dat je het beste op zoek kunt gaan naar een bookmaker die jouw gewenste betaalmethode ondersteunt. Je kunt op vergelijkingssites vaak selecteren op betaalopties om zo eenvoudig bookmakers uit te sluiten die de betaalmethode van jouw keuze niet ondersteunen.

Als vierde en laatste tip is het belangrijk om de transactielimieten van de betaalmethode te controleren. Sommige bookmakers stellen bepaalde limieten aan stortingen die van methode tot methode kunnen verschillen.

Conclusie

iDEAL bookmakers bieden een fijne stortingsmethode die snel, veilig en ook nog eens makkelijk is. Daarbij is deze betaalmethode zeer bekend onder de Nederlanders en hoef je er dus niets nieuws voor te leren. Ook hoef je geen account aan te maken om iDEAL te kunnen gebruiken.

Meestal zijn stortingen naar iDEAL bookmakers gratis, maar een enkele bookmaker kan transactiekosten in rekening brengen. Vergeet dit dus niet te controleren voordat je een storting doet.

Vergelijk verschillende iDEAL bookmakers om de beste te vinden en zo maximaal speelgenot te ervaren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 24 jaar of ouder? Voor deze website moet u 24 jaar of ouder zijn. Verifieer uw leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "Afsluiten" om te verlaten.
 • Ja, ik ben 24 jaar of ouder
 • Ja, ik ben niet uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Ja, ik accepteer cookies
 • Ja, het is voor mij oké om advertenties voor bookmakers te zien
 • Nee, ik ben jonger dan 24 jaar
 • Nee, ik ben uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Nee, ik accepteer cookies niet
 • Nee, ik wil geen advertenties voor bookmakers zien