No Deposit Bonus

Een no deposit bonus kun je zien als een cadeautje van de bookmaker. Je krijgt bonustegoed zonder dat je eerst een storting hoeft te doen. Deze bonus wordt daardoor ook wel een bonus zonder storting genoemd.

In deze gids leggen we je uit wat je van een no deposit bonus kunt verwachten, welke verschillende bonussen er zijn en waar je op moet letten voordat je zo’n bonus claimt.

Wat is een no deposit bonus?

No deposit bonusEen no deposit bonus kan meerdere bookmaker bonussen omvatten. Vaak is het onderdeel van een welkomstbonus, waarmee ze nieuwe spelers aan willen trekken. Het is ook mogelijk dat je een bonus zonder storting ontvangt als onderdeel van een VIP of referral bonus. Je kunt in ieder geval verwachten dat je met zo’n bonus gratis tegoed krijgt om in te zetten op weddenschappen die door de bookmaker worden aangeboden.

Met een no deposit bonus kun je zonder risico een nieuwe bookmaker, nieuwe sport of nieuwe weddenschap uitproberen. Je ontvangt de bonus immers geheel gratis en als je daarmee verliest, verlies je dus niet je eigen geld.

Voordat je een no deposit bonus claimt moet je wel rekening houden met de bonusvoorwaarden. In deze voorwaarden staan bepaalde regels opgesteld waar je aan moet voldoen voordat je recht hebt op een eventuele winstuitkering. De belangrijkste voorwaarden om te controleren zijn de inzetvereisten. Je krijgt vaak beperkt de tijd om hieraan te voldoen.

Verder kun je ervan uitgaan dat een bookmaker eisen opstelt voor de weddenschappen waar je het bonustegoed op kunt inzetten. Zo zal je vaak alleen kunnen inzetten op de uitkomsten die voldoen aan de voorwaarden van de minimale odds. We zullen verderop in deze gids meer uitleggen over de voorwaarden, zodat je precies weet waar je op moet letten voordat je een no deposit bonus claimt.

Soorten no deposit bonus

Een no deposit bonus bestaat bij een bookmaker eigenlijk altijd uit free bets. Een free bet wordt als een bedrag op je account bijgeschreven en dit kun je vervolgens gebruiken om in te zetten op sportweddenschappen die door de bookmaker worden aangeboden.

Als je inzet op een weddenschap die je vervolgens wint, zal het bedrag van de free bet ingehouden worden op de winstuitkering. Dus stel dat je een free bet van €10 inzet op een weddenschap met odds 2,0, dan wordt er normaal gesproken €20 op je account bijgeschreven. Maar na het gebruik van de free bet wordt het bedrag dat je oorspronkelijk had ingezet hiervan af getrokken en wordt er dus €20 winst – €10 free bet = €10 op je account bijgeschreven.

Als je de weddenschap verliest gebeurt er verder niets. Maar je hebt dan in ieder geval niet je eigen geld verloren.

Inzetvereisten

Met een no deposit bonus ontvang je dus eigenlijk gratis tegoed. Je krijgt dit vaak helemaal voor niets en kunt er gebruik van maken door in te zetten op sportweddenschappen die door de bookmaker worden aangeboden. Als je de weddenschap verliest is er niet veel aan de hand, want het was tegoed dat je gratis had ontvangen. Je verliest er dus niet je eigen geld mee.

Weet je echter winst te behalen met de no deposit bonus, dan moet je er wel rekening mee houden dat je dit niet zomaar kunt laten uitkeren. Om dit wel te kunnen doen moet je eerst aan de inzetvereisten voldoen. Dit wordt ook wel de roll-over genoemd. Dit wil zeggen dat je de waarde van het bonustegoed een bepaald aantal keer ingezet moet hebben bij de bookmaker voordat je eventuele winsten kunt laten uitkeren. Het is dus goed mogelijk, dat je hiervoor alsnog (extra) geld naar de bookmaker moet storten om aan deze inzetvereisten te kunnen voldoen. Bekijk daarom altijd goed de bonusvoorwaarden, voordat je een bonus claimt.

Bonustegoed opnemen

Bonustegoed opnemenEen bonus zonder storting ontvang je zonder dat je geld naar je bookmaker account hoeft te storten. Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als je dit bedrag direct kunt laten uitkeren. Maar zo steekt het helaas niet in elkaar. Het bonustegoed dat je ontvangt kun je alleen gebruiken om in te zetten op weddenschappen die voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals op uitkomsten die voldoen aan de minimale odds voorwaarden.

Om het bonustegoed op te kunnen nemen moet je dus winst behalen en voldoen aan de roll-over vereisten die in de bonusvoorwaarden zijn opgenomen.

Odds

In de bonusvoorwaarden vind je ook vaak informatie terug over odds. Zo maken bookmakers het doorgaans niet mogelijk om een no deposit bonus in te zetten op uitkomsten van sportweddenschappen met lage odds. De winkans is te groot en bookmakers riskeren daarmee een te groot verlies. Je moet er dus rekening mee houden dat je het tegoed van een bonus zonder storting alleen kunt inzetten op uitkomsten van weddenschappen die minimale odds hebben van 1,5 tot 2.

Dit geldt overigens niet alleen voor de inzetten die je plaatst met het bonustegoed zelf. Ook om aan de inzetvereisten te voldoen en zo eventuele winsten uit te kunnen laten keren, mag je alleen inzetten op uitkomsten van weddenschappen die voldoen aan deze minimale odds.

no deposit bonus NL
No deposit Bonus NL

Voorbeeld free bets no deposit bonus

Een bookmaker biedt nieuwe spelers een free bets no deposit bonus ter waarde van €40. In de voorwaarden staan de volgende punten beschreven:

 • Inzetvereisten: 3x roll-over
 • Tijdsbestek: 1 week
 • Minimale odds: 1,75

Wanneer je je als nieuwe speler aanmeldt bij deze bookmaker kun je de free bets bonus claimen. Je kunt dan direct de €40 speeltegoed inzetten op de uitkomsten van verschillende weddenschappen met minimale odds van 1,75. Een voorbeeld hoe je dit kunt doen is:

 • Winst Feyenoord op Roda JC – Odds: 1,81 – Inzet: €15
 • Winst Ajax op PSV – Odds: 3,45 – Inzet: €20
 • Winst Utrecht op Heracles – Odds 1,95 – Inzet: €5

Nadat de wedstrijden zijn gespeeld blijkt dat Feyenoord en Utrecht inderdaad gewonnen hebben, maar dat Ajax heeft verloren van PSV. Je winst van de free bets is de winst die de weddenschap oplevert min het bedrag dat je aan free bets tegoed hebt ingezet:

 • Winst Feyenoord: 1,81 x €15 – €15 = €12,15
 • Winst Utrecht: 1,95 x €5 – €5 = €4,75
 • Totale winst: €16,90

Je hebt als speler nu dus €16,90 winst behaald met de free bets die je van de bookmaker hebt ontvangen.

Om deze winst uit te kunnen laten keren moet je binnen het aangegeven tijdsbestek van een week voldoen aan de inzetvereisten. In dit geval betekent het dat je binnen een week na het claimen van de bonus 3x €40 in moet zetten op de uitkomsten van weddenschappen met minimale odds van 1,75.

Je besluit om te blijven gokken op wedstrijden uit de Eredivisie en de 3x roll-over, dus €120 in te zetten op vier verschillende wedstrijden:

 • Winst voor Willem II op Heerenveen – Odds 2,1 – Inzet €30
 • Gelijkspel tussen Fortuna en AZ – Odds 1,95 – Inzet €25
 • Winst voor NEC op Twente – Odds 7,84 – Inzet €40
 • Winst voor Sparta op Groningen – Odds 1,75 – Inzet €25

Nadat de wedstrijden zijn gespeeld blijkt dat je alleen goed had gegokt op de winst voor Willem II en de winst voor Sparta. Hiermee worden de volgende bedragen op je account bijgeschreven:

 • Winst Willem II: 2,1 x €30 = €63
 • Winst Sparta: 1,75 x €25 = 43,75
 • Totaal: 106,75

In totaal heb je dus €120 van je eigen geld ingezet, waarvoor je €106,75 + €16,90 = €123,65 terug hebt gewonnen. Zo heb je met de free bets bonus een winst van €3,65 behaald, die je nu kunt laten uitkeren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen dit bedrag op je account te laten staan en in te zetten op een weddenschap naar keuze. Doordat je de bonus hebt vrijgespeeld, hoef je nu niet meer aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Hoe vind je de beste bonus zonder storting?

Het belangrijkste van een goede no deposit bonus is dat deze goede bonusvoorwaarden heeft. Als je na het claimen van een bonus bijvoorbeeld niet aan de inzetvereisten kunt voldoen, heeft het weinig zin om de bonus te gebruiken. Eventuele winsten die je behaalt kun je niet uit laten keren, waardoor je beter met je eigen geld kunt inzetten. Winsten worden dan direct en zonder voorwaarden op je account bijgeschreven, maar als je met je eigen geld verliest ben je dit natuurlijk wel kwijt.

De beste bonus zonder storting is een bonus met een reële roll-over en een zo laag mogelijk getal voor de minimale odds. Daarnaast wil je natuurlijk dat de bookmaker waar je de bonus claimt betrouwbaar is en dat je er eenvoudig je weg kunt vinden.

5 goktips met een no deposit bonus

Hieronder geven we vijf tips die je kunt gebruiken als je gaat gokken met een no deposit bonus:

 1. Probeer eens iets anders. Met een no deposit bonus kun je gratis wedden zonder storting. Hiermee kun je eens inzetten op een andere sport of een ander soort weddenschap, zonder dat je het risico loopt je eigen geld eraan te verliezen.
 2. Bonusvoorwaarden. Bekijk altijd de bonusvoorwaarden voordat je een bonus zonder storting claimt. Zo weet je zeker dat je aan de inzetvereisten kunt voldoen om eventuele winsten uit te kunnen laten keren.
 3. Kijk verder dan het bonusbedrag. Hoewel het verleidelijk is om de bonus te claimen waarmee je het meeste gratis bonustegoed ontvangt is dit niet altijd de beste optie. Bekijk altijd de bonusvoorwaarden om na te gaan welke bonus het beste is.
 4. Blijf bewust spelen. Ook al speel je met een no deposit bonus, zorg er altijd voor dat je bewust blijft spelen en nooit meer inzet dan je je kunt veroorloven om te verliezen.
 5. Hou de tijd in de gaten. Zorg ervoor dat je de bonus gebruikt voordat deze verloopt.

Bonusvoorwaarden

De bonusvoorwaarden zijn de belangrijkste kenmerken van een bonus zonder storting. Je kunt zulke bonussen dan ook het beste vergelijken op de voorwaarden die verschillende bookmakers ervoor opstellen.

We zetten hieronder de belangrijkste kenmerken van de bonusvoorwaarden op een rijtje zodat je weet waar je op moet letten bij het vergelijken van bonussen.

 • Geldigheidsduur. Dit tijdsbestek geeft aan hoe lang je de tijd hebt om het bonustegoed in te zetten voordat de bonus zonder storting komt te vervallen.
 • Inzetvereisten. De inzetvereisten geven aan hoe vaak je het bedrag van het bonustegoed moet inzetten voordat je eventuele winsten kunt laten uitkeren. Dit wordt ook wel de roll-over genoemd.
 • Voorwaardentermijn. Een voorwaardentermijn is een ander tijdsbestek dat in de voorwaarden van een no deposit bonus wordt genoemd en geeft aan hoe lang je de tijd krijgt om aan de inzetvereisten te voldoen.
 • Odds. Je kunt een no deposit bonus doorgaans alleen inzetten op de uitkomsten van een weddenschap die voldoen aan de minimale odds. Dit ligt vaak tussen de 1,5 en 2. Ook om te voldoen aan de inzetvoorwaarden mag je alleen inzetten op weddenschappen die aan deze minimale odds voldoen.
 • Toegestane weddenschappen. Soms worden er voorwaarden gesteld aan de soort weddenschappen waar je op in kunt zetten of worden bepaalde weddenschappen juist uitgesloten.

Veelgestelde vragen

Wat is een no deposit bonus?

Een no deposit bonus is bonustegoed dat je van een bookmaker ontvangt zonder dat je hiervoor een bedrag op je account hoeft te storten. Deze bonus wordt daardoor ook wel een bonus zonder storting genoemd. Enkele voorbeelden hiervan zijn een free bets bonus, een VIP bonus of een referral bonus.

Waar kan ik een bonus zonder storting krijgen?

Je kunt een no deposit bonus claimen bij bookmakers die deze bonus aanbieden. Vaak is dit onderdeel van een welkomstbonus zonder storting waarvoor je je dus eerst als nieuwe speler bij een bookmaker moet aanmelden.

Welke bonus zonder storting is het beste?

Om de beste no deposit bonus te vinden is het belangrijk om op de voorwaarden te letten. Zo heeft het weinig zin om een bonus te claimen waarvan je niet aan de inzetvereisten kunt voldoen. Je zal eventuele winsten dan nooit kunnen laten uitkeren. Verder is het het meest gunstig als de minimale odds laag zijn. Want lage odds betekenen hogere winkansen. Let er verder op dat de bookmaker die de bonus aanbiedt legitiem is en in het bezit is van een geldige Nederlandse goklicentie.

Kan ik meer dan 1 no deposit bonus claimen?

Doorgaans kun je maar één bonus tegelijkertijd claimen bij een bookmaker. Als ze meerdere bonussen aanbieden zal je er dus een moeten kiezen. Je kunt natuurlijk wel bij meerdere bookmakers tegelijkertijd bonussen claimen.

Hoe vaak wordt een no deposit bonus aangeboden?

Bookmakers bieden eigenlijk altijd wel een bonus aan. Een no deposit bonus is echter een bookmaker bonus die voor de bookmaker vrij veel risico kost. Ze geven immers gratis speeltegoed weg zonder dat de speler überhaupt een storting op het platform heeft gedaan.

No deposit bonussen zijn dan ook niet altijd aanwezig bij iedere bookmaker, al zal je ze wel vaak tegenkomen.

Zijn er inzetlimieten voor bonussen zonder storten?

Het kan per bonus verschillen of er een maximumbedrag wordt ingesteld dat je op een weddenschap kunt inzetten. Hiermee voorkomen bookmakers dat de winst die je kunt maken met bonustegoed enorm hoog is.

Kan ik wachten met het gebruiken van mijn bonus?

Aan de meeste bonussen zonder storten wordt een tijdslimiet gehangen. Soms is dit enkele dagen, soms enkele weken. Afhankelijk van de tijd die je krijgt kun je wachten met het inzetten van het bonustegoed. Maar hou dit goed in de gaten, want als de tijd voorbij is en je het bonustegoed nog niet hebt gebruikt, dan ben je het kwijt.

Voor- en nadelen van een bonus zonder storting

Een no deposit bonus is een leuke manier om van start te gaan bij een nieuwe bookmaker. Je krijgt gratis tegoed dat je kunt inzetten op weddenschappen en kan zo zonder enig risico ontdekken of je het een fijne bookmaker vindt.

Maar voor niets komt de zon op en je moet altijd rekening houden met eventuele bonusvoorwaarden. Zeker wanneer een bonus te mooi lijkt om waar te zijn is dit vaak ook zo.

Hieronder zetten we de voor- en nadelen van no deposit bonussen nog een keer voor je op een rijtje. Zo kun je zelf bepalen of je met een bonus zonder storting aan de slag wil of niet.

Voordelen

 • Een no deposit bonus is helemaal gratis en ontvang je al zonder dat je geld op het account van de bookmaker stort
 • Je kunt risicoloos een nieuwe bookmaker uitproberen
 • Met het gratis tegoed dat je ontvangt kun je eens een andere sport of andere soort weddenschap proberen

Nadelen

 • Winsten worden pas uitbetaald nadat je aan de inzetvereisten hebt voldaan
 • Je moet rekening houden met de geldigheidsduur van een no deposit bonus
 • Het is alleen mogelijk om in te zetten op weddenschappen die voldoen aan de minimale odds

Voorspellingen van weddenschappen

Bet PredictionsHier op sportweddenschappen24.net kun je informatie vinden over allerlei soorten sportweddenschappen. Kies de sport waarop je wil wedden en vergelijk teams die het tegen elkaar opnemen. Zo kun je er heel eenvoudig achter komen welk team de grootste kans heeft om te winnen.

Op deze manier kun je ook eenvoudig sportwedstrijden vergelijken waar je een stuk minder verstand van hebt. Of van teams die je eigenlijk niet zo goed kent. Sportweddenschappen24.net biedt dus een enorme inspiratiebron voor jouw volgende weddenschap. Wacht niet langer en ga op onderzoek uit om kansen te bepalen en in te zetten op jouw volgende sportweddenschap met een no deposit bonus.

Conclusie

Een bonus zonder storting wordt door veel gokkers als een van de leukste bonussen gezien. Je hoeft immers niet eens geld te storten om de bonus te kunnen claimen en te gebruiken. Met het gratis bonustegoed dat je ontvangt kun je inzetten op een nieuwe weddenschap of op een totaal andere sport, zonder dat je enig risico loopt je eigen geld te verliezen.

Je kunt een no deposit bonus vaak claimen als onderdeel van een welkomstbonus zonder storting, maar ook als een VIP of referral bonus. Het is dus ook mogelijk voor spelers die reeds actief zijn bij een bookmaker om een bonus zonder storting te ontvangen.

Voordat je een bonus claimt doe je er verstandig aan om verschillende bookmakers en de bonusvoorwaarden te vergelijken. Zo kun je de beste no deposit bonus vinden en maximaal profiteren van het bonustegoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 24 jaar of ouder? Voor deze website moet u 24 jaar of ouder zijn. Verifieer uw leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "Afsluiten" om te verlaten.
 • Ja, ik ben 24 jaar of ouder
 • Ja, ik ben niet uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Ja, ik accepteer cookies
 • Ja, het is voor mij oké om advertenties voor bookmakers te zien
 • Nee, ik ben jonger dan 24 jaar
 • Nee, ik ben uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Nee, ik accepteer cookies niet
 • Nee, ik wil geen advertenties voor bookmakers zien