Volleybal wedden

Geld verdienen met het kijken naar je favoriete volleybalteams. Dat zou zomaar eens kunnen gebeuren met volleybal wedden. Je zet in op het team waarvan je denkt dat ze gaan winnen, kijkt vol spanning naar de wedstrijd en na afloop weet je of je gewonnen hebt.

In deze gids leggen we je uit wat je kunt verwachten van volleybal wedden, welke mogelijkheden je hebt en hoe de odds werken. Ook geven we je inzichten hoe je de beste sites kunt vinden voor volleybal wedden. Dus ben jij benieuwd? Wacht dan niet langer en lees snel verder.

Welke divisies en toernooien zijn goed voor volleybal wedden?

vVolleybal kent in Nederland meerdere divisies. De allerbeste strijden ieder jaar om de titel van de Eredivisie. De degradanten dalen af naar de Topdivisie die wordt gevolgd door twee Eerste divisies en vier Tweede divisies. Voor volleybal wedden is het doorgaans alleen mogelijk om op wedstrijden uit de Eredivisie te wedden.

Naast de Nederlandse divisies zijn er ook verschillende toernooien. Toernooien zijn vaak populairder voor volleybal gokken dan de Nederlandse divisies. Enkele toernooien waar je aan kunt denken zijn het EK en het WK, de Olympische spelen, de European League en de Volleybal Nations League.

Waarom zijn toernooien belangrijk voor volleybal wedden?

Toernooien trekken in het algemeen vaak meer gokkers aan, omdat er in een korte periode veel wedstrijden plaats vinden. Gokkers zien dit als een kans om in korte tijd veel geld te verdienen. Er wordt dan ook vaak meer geld uitgegeven tijdens het wedden op toernooien dan voor andere divisies.

Op het moment dat deze toernooien aan de gang zijn kun je wedden op de winnaars van individuele wedstrijden, maar ook op groepswinnaars tijdens de poulefase, de winnaar van het toernooi, beste speler van het toernooi etc.

Voor de winnaar van het toernooi geldt dat de odds gunstiger zijn als je langer van tevoren inzet. Naarmate het toernooi verder vordert vallen er meer teams af en wordt de winkans voor een bepaald team groter. Een grotere winkans, betekent lagere odds.

De drie belangrijkste toernooien zijn de Volleybal Nations League, het WK en de Olympische spelen. Deze toernooien beginnen altijd met een poulefase die wordt opgevolgd door een knock-out fase.

Volleybal Nations League

De Volleybal Nations League bestaat pas sinds 2018. Dit toernooi is een samenvoeging van het World League toernooi voor mannen en het World Grand Prix toernooi voor vrouwen. Jaarlijks strijden de 16 beste landen van de wereld om de titel van dit toernooi. De Nederlandse volleybalvrouwen strijden vanaf het begin jaarlijks mee om de titel. De Nederlandse mannen hebben zich in 2021 ook weten te kwalificeren voor deelname aan dit toernooi.

Wereldkampioenschap

De wereldkampioenschappen voor Volleybal worden slechts een keer in de vier jaar gehouden. De eerste editie vond in 1949 plaats. De Nederlandse mannen hebben een keer een zilveren medaille weten te behalen. De Nederlandse vrouwen hebben tot nu toe nog geen medaille in de wacht weten te slepen. In 2022 zullen de wereldkampioenschappen in Nederland en Polen gehouden worden, dus wie weet dat ze dan in de prijzen vallen.

Olympische Spelen

Sinds 1964 is volleybal zowel voor de mannen als de vrouwen een officiële Olympische Sport. In 1992 wisten de mannen een zilveren medaille in de wacht te slepen. De dames kwamen in 2012 het dichts bij een medaille in de buurt, maar werden in de race om het brons met 3-1 verslagen door Amerika.

Volleybal wedden
Volleybal wedden

De odds van volleybal wedden

Odds spelen een belangrijke rol bij wedden op volleybal. De odds laten namelijk zien hoeveel je kunt winnen als je inzet op een bepaalde uitslag van een weddenschap. Indirect laten ze ook je winkans zien. Lagere odds staan voor een lagere winstuitkering, maar doorgaans is de kans dan groter dat je wint. Odds zijn heel flexibel en veranderen constant. Als meer spelers hun inzetten plaatsen krijgen bookmakers meer inzicht in de statistieken waar ze de odds weer op aanpassen. Ze zullen er altijd voor zorgen dat ze zelf een winstmarge behouden.

Hoe vind je de beste odds?

Volleybal wedden kun je op verschillende goksites doen. Iedere site berekent de odds op een andere manier. Deze kunnen dus van site tot site verschillen. Om de beste odds te vinden kun je daarom het beste verschillende goksites vergelijken. Je hebt namelijk kans dat de ene site hogere odds biedt voor dezelfde uitkomst op een weddenschap als een andere site. En hoe hoger de odds, hoe meer jij uiteindelijk wint als je hebt ingezet op de juiste uitkomst.

Hoge en lage odds

Odds staan in verhouding met de winkans. Hogere odds, betekenen een hogere winstuitkering, maar een lagere kans dat deze uitslag zal plaatsvinden. Met volleybal wedden zullen de sterkste teams dan ook de laagste odds hebben, want de kans is groter dat zij winnen. Als een heel sterk team tegen een heel zwak team speelt, zal de spreiding van de odds groter zijn.

Odds in verschillende markten

De odds verschillen ook per markt. Afhankelijk van de markt heeft een weddenschap een verschillend aantal mogelijke uitkomsten. Als je bijvoorbeeld op de winnaar van een toernooi stemt kan de weddenschap tot wel 16 verschillende inzetopties bieden. Een markt met twee uitkomsten, zoals over/under of even/oneven heeft slechts twee uitkomsten. De kans dat je hierbij op de goede uitkomst gokt is dus groter en de odds zijn lager.

Gelijkspel bestaat bij volleybal niet, want iedere wedstrijd wordt gespeeld aan de hand van het ‘best out of five’ principe. Je kunt dus alleen inzetten op winst van een van beide partijen. Hierdoor heeft de weddenschap waarop je inzet op het winnende team slechts twee uitkomsten. De odds voor winst op een team zal dus lager zijn dan wanneer je in een 1X2 weddenschap inzet op datzelfde team.

Welke markten zijn beschikbaar voor volleybal wedden?

Er zijn meerdere markten voor volleybal wedden. Zo zijn er weddenschappen met drie mogelijke uitkomsten of met twee. Enkele van de meest bekende markten zijn:

 • Hoger/lager. De weddenschap geeft een bepaalde waarde aan en je kunt als gokker inzetten op hoger of lager. Hierbij gaat het bijvoorbeeld over het aantal voetfouten dat door een team wordt gemaakt.
 • Winnaar eerste set. Als je geen zin hebt om heel de wedstrijd af te moeten wachten of je de weddenschap hebt gewonnen, kun je er ook voor kiezen om in te zetten op de winnaar van de eerste set.
 • Handicap. Wedden op volleybal met een handicap geeft een van de teams een virtuele voorsprong. Wanneer de wedstrijd door een team wordt gewonnen die in de weddenschap een virtuele achterstand had, kan de weddenschap dus alsnog uitlopen op winst voor het andere team.
 • Even/oneven. Voorspel of bijvoorbeeld het totale aantal gespeelde rally’s uitkomt op een even of oneven getal.
 • Tip evenement. Hierbij zet je in op de winnaar van een toernooi.

Korte-termijn wedden op volleybal

Een korte-termijn volleybal weddenschap houdt in dat je in kunt zetten en binnen enkele dagen tot uren al de uitslag weet. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor weddenschappen op wedstrijden uit de Eredivisie. Maar ook voor weddenschappen op wedstrijden uit toernooien. Met een korte-termijn weddenschap weet je dus al snel of je hebt gewonnen of verloren en om welk bedrag het gaat.

Lange-termijn wedden op volleybal

Lange-termijn volleybal weddenschappen kunnen soms wel een jaar lopen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de winnaar van de Eredivisie of de beste speler van het jaar. Als je aan het begin van het seizoen je weddenschap plaatst, moet je maanden wachten voordat je de uitslag weet. Je hebt met lange-termijn weddenschappen vaak meer wedopties, bijvoorbeeld trainerswisselingen voor een team, of topscorers van een team of van de gehele competitie.

Live wedden op volleybal

In enkele gevallen is het mogelijk om live te wedden op volleybalwedstrijden. Dit maakt wedden extra spannend, omdat je tijdens de wedstrijd nog inzetten kunt plaatsen. Zo kun je inspelen op gebeurtenissen die op dat moment plaatsvinden, zoals wissels of blessures.

De odds wijzigen continue tijdens live wedden. Hoe dichter je het einde van de wedstrijd nadert hoe beter je kunt bepalen wie de winnaar zal worden. De odds zullen dan verder dalen en de winstuitkering wordt lager. Bij live wedden draait het dus allemaal om timing en een beetje lef.

Live wedden op volleybal
Live wedden op volleybal

Hoe vind je de beste sites voor volleybal wedden?

Sinds 1 oktober 2021 is het in Nederland mogelijk om legaal te wedden op wedstrijden op andere sites dan de TOTO. Op deze datum is namelijk de nieuwe wet Kansspelen op Afstand (KOA) ingegaan en zijn er licenties uitgegeven aan online goksites. Hierdoor zijn er nu meerdere bookmakers waar je kunt volleybal wedden. Om de beste site te vinden om jouw inzetten te plaatsen kun je verschillende bookmakers vergelijken op onderstaande punten.

Wedopties

De ene bookmaker biedt meer verschil in wedopties dan de ander. Als je graag gevarieerd gokt of juist een specifieke weddenschap hebt waar je graag op in wil zetten, ga dan de wedopties van verschillende goksites na. Bekijk ook het aanbod van divisies en toernooien om te zien waar jij het beste kunt wedden op volleybal.

Odds

Zoals eerder uitgelegd kunnen odds van site tot site verschillen. Je kunt bij de ene bookmaker dus meer winst behalen dan bij de ander door op dezelfde uitkomst van dezelfde weddenschap in te zetten. Vergelijk odds van verschillende bookmakers en bepaal welke bookmaker jou de meest gunstige kansen biedt.

Bonussen

Bookmaker bonussen zijn er zowel voor nieuwe als bestaande spelers. Ze worden uitgedeeld wanneer je je als nieuwe speler aanmeldt of wanneer je een storting doet. Je kunt denken aan free bets of een deposit match bonus. In beide gevallen ontvang je gratis speeltegoed dat je kunt inzetten op weddenschappen. Dit is een leuke optie om eens een grotere gok te wagen.

Vergeet niet om rekening te houden met de bonusvoorwaarden. Zeker op de voorwaarden is het belangrijk om verschillende bookmakers te vergelijken om zo de beste bonus te vinden.

Gebruiksvriendelijkheid

Je wil natuurlijk graag je weg kunnen vinden op een website en precies weten waar je geld kunt storten en hoe je een volleybal weddenschap kunt plaatsen. Ga dus voor een goksite met een website waar jij je weg eenvoudig kunt vinden doordat deze duidelijk en overzichtelijk is.

Betaalopties

Om via een bookmaker te kunnen volleybal wedden moet je een account aanmaken en geld in je wallet storten. Inzetten die je plaatst worden vervolgens vanuit je persoonlijke wallet betaald. Goksites bieden vaak verschillende mogelijkheden aan om geld in je wallet te storten, zoals een bankoverschrijving, debit- of creditcard, iDEAL, PayPal of andere online wallets en enkele bieden zelfs de mogelijkheid om met cryptocurrency te betalen. Bedenk wat jij een fijne betaaloptie vindt en ga na welke bookmakers deze optie aanbieden.

Veiligheid

Het belangrijkste om te checken als het aankomt op veiligheid is of de bookmaker een geldige Nederlandse gokvergunning heeft. Dit kun je nagaan in de kansspelwijzer. Daarnaast zullen sites met een geldige vergunning ook een logo op iedere pagina van hun website plaatsen met de tekst ‘Vergunninghouder Kansspelautoriteit’. Als dit het geval is staan ze onder streng toezicht van de kansspelautoriteiten en kun je ervan uitgaan dat je als speler veilig kunt gokken.

Klantenservice

Ook de klantenservice is belangrijk, want als je ergens tegen aanloopt wil je snel geholpen worden. Ga na in welke talen de klantenservice beschikbaar is en op welke manier je ze kunt bereiken.

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet je zijn om te mogen volleybal wedden?

In Nederland moet je minimaal 18 jaar oud zijn om te mogen wedden of gokken. Dit geldt dus ook voor volleybal wedden.

Is volleybal een goede sport om op te wedden?

Volleybal is een sport die iedereen wel kent. De spelregels zijn vrij eenvoudig en het spel is makkelijk te volgen. Wedstrijden zijn snel en kunnen enorm spannend zijn, daarom is het ook nog eens leuk om naar te kijken. Volleybal is dus een goede sport om op te wedden, want het maakt het kijken van de wedstrijden nog spannender.

Kun je met volleybal wedden veel geld winnen?

Volleybal wedden blijft een kansspel. Er bestaat altijd een kans dat je wint en een kans dat je verliest. Op de lange termijn zal het grote merendeel van de gokkers geld verliezen met wedden op sport. Het betekent echter niet dat je nooit kunt winnen. Zeker wanneer je veel verstand hebt van de sport en wedstrijden goed kunt inschatten vergroot je je kansen om te winnen, maar het is nooit gegarandeerd.

Hoe kun je beginnen met volleybal wedden?

Als je wil beginnen met volleybal wedden zal je eerst een goede bookmaker moeten vinden. Begin dus met het vergelijken van verschillende goksites die volleybal wedden aanbieden. Maak vervolgens een account aan en stort geld in je wallet. Je kunt nu door de website van de bookmaker navigeren en inzetten op een weddenschap die jij denkt te kunnen winnen.

Is volleybal een veilige en eerlijke sport om op te wedden?

Wedden op sport blijft altijd een risico. Er kan bijvoorbeeld match fixing plaats vinden of op andere manieren gemanipuleerd worden. Om zo eerlijk en veilig mogelijk te kunnen wedden als speler moet je ervoor zorgen dat je alleen wedt op goksites met een Nederlandse gokvergunning.

Nederlandse volleybal sterren die je moet kennen

Als je gaat volleybal wedden is het wel zo handig om alvast iets van de sport af te weten. Hieronder zetten we vier Nederlandse volleybal sterren op een rijtje die absoluut de moeite waard zijn om in de gaten te houden.

Nimir Abdelaziz

Hij is geboren in Namibië, maar is al vroeg naar Nederland gekomen en heeft een Nederlands paspoort gekregen. Hij komt maar al te graag uit voor het Nederlandse team en daar is hij goed in. Vooral met zijn service weet hij de tegenstanders vaak te verassen.

Luuk Hofhuis

Luuk Hofhuis is een talentvolle speler die is begonnen met volleyballen, nadat hij was uitgekeken op voetbal. Al op 19-jarige leeftijd kwam hij uit voor het Nederlands elftal. Inmiddels heeft hij na vier jaar te hebben gespeeld voor het talentteam in Papendal, een contract getekend bij Amysoft Lycurgus.

Lonneke Slöetjes

Ze speelt op de posities diagonaal en buiten/aanname. In 2008 behaalde ze de prijs voor beste talent en in 2020 werd ze verkozen tot beste Nederlandse volleybalster aller tijden. Ze heeft met het Nederlandse team twee keer zilver gehaald op het EK en werd vierde op de Olympische Spelen.

Jolien Knollema

Jolien Knollema is pas 18 jaar en een talent om in de gaten te houden. Ze debuteerde in de Eredivisie op 16-jarige leeftijd en heeft nu een contract getekend bij een Italiaanse ploeg om haar droom op een carrière in het buitenland na te streven.

Beste volleybalteams

Hou ook de beste volletbal teams in de gaten als je gaat beginnen met volleybal wedden.

Zenit Kazan (Rusland)

Dit is een Russische herenteam uit Kazan dat tot 2008 bekend stond als Dinamo Tattransgaz Kazan. Ze zijn 10-voudig kampioen van de Super Leage en hebben ook verschillende andere titels te pakken gekregen. Ze zijn hierdoor de meest succesvolle club van de wereld.

Trentino Volley (Italië)

Dit professionele Italiaanse volleybalteam is gevestigd in Trento, in Noord-Italië. Het speelt sinds 2000 ononderbroken in de Italian Volleyball League die ze vier keer wonnen. Daarnaast hebben ze ook titels behaald in de Italian Cup, de Italiaanse Super Cup en drie keer op rij voor de CEV Champions League.

VakifBank Istanbul (Turkije)

Deze club is gevormd na samenvoeging van twee volleybalteams uit Ankara en Istanboel. VakifBank won in 2013 het Wereldkampioenschap voor clubs. In 2011, 2013, 2017 en 2018 won het ook de Europese Champions League.

Sir Safety Umbria Perugia (ITA)

Sir Safety Umbria Volley is een professionele Italiaanse volleybalclub uit Perugia. Het speelt op het hoogste niveau van de Italiaanse Volleyball League. In de Italiaanse Volleyball League staat het team bekend als Sir Safety Conad Perugia, terwijl in de internationale competities de officiële naam Sir Sicoma Monini Perugia is.

Conclusie

Als je een fan bent van volleybal en aardig wat van de sport af weet kan volleybal wedden een leuke bezigheid zijn. Het maakt het kijken van de wedstrijden nog spannender en met een beetje geluk win je er ook nog iets mee. Hou de odds op verschillende sites in de gaten en vergeet bookmakers niet te controleren op bonussen en hun bonusvoorwaarden. Zo haal je het meeste uit volleybal wedden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 24 jaar of ouder? Voor deze website moet u 24 jaar of ouder zijn. Verifieer uw leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "Afsluiten" om te verlaten.
 • Ja, ik ben 24 jaar of ouder
 • Ja, ik ben niet uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Ja, ik accepteer cookies
 • Ja, het is voor mij oké om advertenties voor bookmakers te zien
 • Nee, ik ben jonger dan 24 jaar
 • Nee, ik ben uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Nee, ik accepteer cookies niet
 • Nee, ik wil geen advertenties voor bookmakers zien