Wedden op Formule 1

Formule 1 is een ontzettend spannende sport, omdat er tijdens de wedstrijden zo ontzettend veel gebeurd dat niets zeker is totdat de winnaar over de eindstreep rijdt. Wedden op formule 1 maakt het kijken van de wedstrijden nog spannender.

In deze gids leggen we je uit wat je kunt verwachten van wedden op formule 1, welke mogelijkheden je hebt en hoe de odds werken. Ook geven we je inzichten hoe je de beste sites kunt vinden voor gokken op formule 1. Dus ben jij benieuwd? Wacht dan niet langer en lees snel verder.

Welke toernooien zijn goed voor wedden op formule 1?

Het grootste toernooi van de formule 1 sport zijn de wereldkampioenschappen. Hier draait het het hele jaar om. Er worden verschillende grands prix gereden in allerlei landen over de hele wereld. Na iedere race krijgen de coureurs uit de top 10 een bepaald aantal punten toegewezen. De coureur die aan het einde van het jaar de meeste punten heeft behaald is wereldkampioen.

Naast de wereldkampioenschappen voor coureurs wordt er tegelijkertijd nog een wereldkampioenschap gehouden, namelijk het constructeurs kampioenschap. Ieder team heeft twee coureurs en voor het constructeurs kampioenschap worden de punten van beide coureurs bij elkaar opgeteld. Het team dat aan het einde van het seizoen de meeste punten binnen heeft gehaald mag zichzelf wereldkampioen noemen.

Voor iedere grand prix worden er testraces en een kwalificatiewedstrijd gehouden. Voor al deze races is het mogelijk om in te zetten op weddenschappen. Je kunt daarbij wedden op de winnaar van een race, maar ook of een coureur een podiumplek zal behalen. Zeker tijdens de testraces kunnen er nog wel eens verassende uitkomsten zijn. Dit maakt wedden op formule 1 extra spannend.

Naast de wereldkampioenschappen worden er veelal kleinere regionale kampioenschappen gehouden. Het is afhankelijk van de bookmaker of ze hiervoor weddenschappen aanbieden. Als een bookmaker gespecialiseerd is in F1 wedden is de kans groot dat ze vrijwel alle toernooien aanbieden.

Wedden op Formule 1
Wedden op Formule 1

De odds van formule 1 gokken

odds of f1Odds spelen een belangrijke rol bij wedden op formule 1. Odds, ook wel quoteringen genoemd, geven namelijk aan welk bedrag er wordt uitgekeerd voor iedere euro die je inzet als je op de goede uitslag van een weddenschap gokt. Indirect laten ze eigenlijk ook de winkans zien. Want hoe lager de odds, hoe lager de winstuitkering, maar hoe groter de bookmakers kans achten dat de weddenschap op die uitkomst zal uitkomen.

Odds zijn heel flexibel en veranderen continue. Zodra er meer spelers hun inzetten plaatsen kunnen de bookmakers een betere inschatting maken van de mogelijke uitkomst, omdat ze meer inzicht krijgen in de statistieken. Aan de hand hiervan zullen ze hun odds bijwerken om er altijd voor te zorgen dat ze zelf een winstmarge behouden.

Hoe vind je de beste odds?

Meerdere bookmakers bieden de mogelijkheid voor f1 gokken. Deze bookmakers berekenen de odds echter allemaal aan de hand van hun eigen gegevens en algoritmes. Hierdoor kunnen odds voor wedden op formule 1 op verschillende goksites variëren.

Om de beste odds te vinden kun je dus verschillende bookmakers vergelijken. Het is namelijk mogelijk dat de ene site hogere odds aanbiedt voor de uitkomst op een weddenschap als een andere site voor diezelfde uitkomst op diezelfde weddenschap. Hogere odds betekenen een hogere winstuitkering, dus kun je het beste inzetten bij de bookmaker die de hoogste odds aanbiedt.

Hoge en lage odds

Odds bepalen de winst die jij uitgekeerd krijgt als je goed hebt gegokt met wedden op formule 1. Hoe lager de odds, hoe groter de kans dat een gebeurtenis zal plaatsvinden, maar hoe lager de winstuitkering.

Vooral in testraces kun je nog wel eens geluk hebben met de odds. Coureurs waarvan weinig wordt verwacht kunnen zomaar eens hoog eindigen. Doordat de kans klein werd geacht dat ze zouden winnen, zijn de odds hoog. Als je inzet op zo’n underdog die weet te winnen, kun je mooie winsten in de wacht slepen.

Odds in verschillende markten

Zoals eerder aangegeven staan de odds in verhouding met de winkansen. De winkans wordt echter groter wanneer er minder mogelijke uitslagen zijn voor een weddenschap. Als je met wedden op formule 1 inzet op de beste coureur en er 20 coureurs mee doen, heb je dus maar een kans van 1 op 20 dat je goed gokt. Als je echter gokt op een weddenschap of een bepaalde coureur wel of niet in de top 3 zal eindigen, zijn er maar twee mogelijke uitkomsten en heb je een kans van 1 op 2 dat je goed gokt. De odds voor een weddenschap van winst voor een specifieke coureur zullen dus hoger liggen dan de odds voor een weddenschap of een bepaalde coureur wel of niet in de top 3 eindigt.

Welke markten zijn beschikbaar voor f1 wedden?

Er zijn een aantal verschillende markten voor wedden op formule 1. We leggen de drie meest voorkomende hieronder uit:

 • Outright. Deze weddenschappen zijn eenvoudig te begrijpen. Met outright formule 1 wedden gok je namelijk op de winnaar van een race. Alle coureurs staan overzichtelijk in een lijst met hun odds weergegeven. Zo kun je eenvoudig zien wat de winstuitkering is voor de coureur waar jij op in wil zetten.
 • Finishpositie. Met inzetten op finishpositie kun je aangeven dat een coureur op positie 1 tot 3 zal eindigen. Soms is het ook mogelijk om te wedden op een plek in de top 5 of 6. Doordat de kans groter is dat je goed zal gokken op de uitslag van deze weddenschap dan met een outright weddenschap, liggen de odds lager.
 • Constructeurs. Een laatste populaire optie voor wedden op formule 1 is de constructeurs weddenschap. Je zet hierbij in op het winnende team. Meestal vind je dit soort weddenschappen terug als seizoen weddenschap, maar soms is het ook mogelijk om per race op het winnende team in te zetten.

Korte-termijn wedden op f1

Van korte-termijn weddenschappen weet je vaak al binnen enkele dagen tot uren of je de weddenschap hebt gewonnen of verloren. Het gaat hierbij vaak om weddenschappen op individuele races, zoals testraces of grand prix races.

Lange-termijn wedden op f1

Voor lange-termijn wedden op formule 1 kan het een stuk langer duren voordat je weet of je de weddenschap hebt gewonnen. Soms wel tot een jaar nadat je hebt ingezet. Het gaat hierbij om seizoen weddenschappen, waarbij je aan het begin van het seizoen inzet op de winnende coureur of het winnende team van de wereldkampioenschappen. Ook met lange-termijn weddenschappen is het mogelijk om op finishpositie in te zetten.

Live wedden formule 1

Met live wedden op formule 1 kun je inzetten tijdens het heetst van de strijd. Je moet snel kunnen denken, reageren en beslissen op alle gebeurtenissen van de race. Waar je met andere sporten, zoals voetbal of volleybal vaak goed weg komt met een universele aanpak, vergt live wedden op formule 1 meer aandacht. Er vinden vaak complexe situaties plaats die van grote invloed kunnen zijn op het verloop van de wedstrijd.

Tijdens live wedden veranderen de odds continue. Uiteraard zitten ook de bookmakers zelf boven op de wedstrijd en houden nauwkeurig in de gaten of bepaalde situaties de winkansen van coureurs of teams kunnen veranderen. Timing is dan ook cruciaal en dat maakt live wedden extra spannend. Het geeft een extra dimensie aan het kijken en volgen van de wedstrijd.

Live wedden formule 1
Live wedden formule 1

Hoe vind je de beste bookmakers f1?

Online wedden op formule 1 was tot 1 oktober 2021 alleen maar mogelijk via TOTO. Deze bookmaker is door de staat opgericht en was als enige bookmaker in Nederland aangewezen voor sportweddenschappen. Met de ingang van de nieuwe wet voor Kansspelen op Afstand (KOA) is hier echter verandering in gekomen. De kansspelautoriteiten zijn nu bevoegd om goklicenties uit te geven aan goksites die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hierdoor zijn er meer bookmakers in Nederland bijgekomen en valt er iets te kiezen. Je kunt verschillende sites waar je kunt wedden op formule 1 vergelijken op de volgende punten om de beste bookmaker te vinden.

Wedopties

Bekijk de verschillende weddenschappen die bookmakers aanbieden voor wedden op formule 1. De ene bookmaker biedt meer verschillende opties dan de ander. En wellicht is live wedden helemaal jouw ding. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat dit een mogelijkheid is op de goksite waar jij je als speler aanmeldt.

Odds

Alle bookmakers hebben hun eigen algoritmes en theorieën over hoe ze de odds berekenen. Het kan dus zomaar zijn dat de ene bookmaker hogere odds aanbiedt voor een uitkomst op een weddenschap als een andere bookmaker op precies dezelfde uitkomst van dezelfde weddenschap. Het spreekt voor zich dat je natuurlijk het beste je inzet kunt plaatsen bij de bookmaker die de hoogste odds aanbiedt.

Bonussen

Een groot voordeel van online wedden ten opzichte van wedden in een fysiek casino is dat online bookmakers vaak bonussen uitdelen. Zo kun je bijvoorbeeld op gratis speeltegoed rekenen om te wedden op formule 1 als je je aanmeldt als nieuwe speler of wanneer je een storting doet. Denk maar eens aan free bets of een deposit match bonus.

Bonussen zijn een goede manier om een nieuwe bookmaker te ontdekken of om eens wat meer in te zetten of een grotere gok te wagen. Hou echter wel altijd rekening met de bonusvoorwaarden, want doorgaans moet je voldoen aan inzetvereisten voordat je eventuele winsten kunt laten uitkeren.

Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid van een website is een belangrijk punt om bookmakers op te vergelijken. Als jij je weg niet goed kunt vinden zal je al snel genoeg krijgen van de website. Ga daarom na of je belangrijke pagina’s, zoals je account, je wallet, de beschikbare weddenschappen en de contactpagina eenvoudig kunt vinden.

Betaalopties

Wedden op formule 1 kan alleen door een account aan te maken bij een bookmaker en geld op je account te storten. Inzetten die je op weddenschappen plaatst worden vervolgens vanuit die wallet betaald.

Bekijk welke betaalmethodes verschillende bookmakers aanbieden en of jouw favoriete betaalmethode ertussen zit. Opties om geld in je wallet te storten kunnen bijvoorbeeld zijn: bankoverschrijving, debit- of creditcard, iDEAL, PayPal of andere online wallets zoals Neteller en Skrill. Enkele sites maken het zelfs mogelijk om een betaling met cryptocurrency te doen.

Veiligheid

Je wil als speler krijgen waar je recht op hebt. Dit wil zeggen dat je verwacht dat de stortingen die je doet netjes in je wallet worden bijgeschreven en dat de winsten waar je recht op hebt worden uitgekeerd. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je gegevens goed beschermd worden.

Als speler kun je uitgaan van een veilige speelomgeving als je gaat wedden op formule 1 bij websites met een geldige Nederlandse goklicentie. Deze bookmakers worden door de Nederlandse kansspelautoriteiten namelijk nauwlettend in de gaten gehouden.

Klantenservice

Als je ergens tegenaan loopt is het fijn als je direct hulp kunt krijgen. Zo kun je alsnog die weddenschap plaatsen die je in gedachte had. Ga daarom na hoe de klantenservice bereikbaar is en in welke taal ze je te woord kunnen staan. Chat en telefonische hulp is doorgaans het snelst. E-mail kan langer duren.

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet je zijn om te mogen wedden op formule 1?

In Nederland moet je minimaal 18 jaar oud zijn om te mogen wedden of gokken.

 

Is formule 1 een goede sport om op te wedden?

Formule 1 is vooral een hele spannende sport om op te wedden. Een goede strategie en een goede coureur zijn absoluut geen garantie voor een overwinning. Fracties van seconden kunnen ervoor zorgen dat een verwachtte winnaar zonder punten over de eindstreep rijdt.

Kun je met wedden op f1 veel geld winnen?

Inzetten op weddenschappen is nog steeds gokken. En gokken is een kansspel. Je kunt dus nooit met zekerheid zeggen of je zal winnen of verliezen. Het is altijd mogelijk om veel geld te winnen, als je bijvoorbeeld inzet op een underdog die ineens ontzettend goed weet te presteren. Echter, het grootste deel van de gokkers zal op de lange termijn geld verliezen in plaats van winnen.

Hoe kun je het beste starten met wedden op formule 1?

Als je wil beginnen met formule 1 wedden zal je eerst een goede bookmaker moeten vinden. Begin dus met het vergelijken van verschillende websites die f1 gokken aanbieden. Maak vervolgens een account aan en stort geld in je wallet. Je kunt nu door de website van de bookmaker navigeren en inzetten op een weddenschap die jij denkt te kunnen winnen.

Is formule 1 een veilige en eerlijke sport om op te wedden?

Wedden op sport blijft altijd een risico. Er kan bijvoorbeeld match fixing plaats vinden of de uitslag kan op andere manieren gemanipuleerd worden. Om zo eerlijk en veilig mogelijk te kunnen wedden op formule 1 als speler moet je ervoor zorgen dat je alleen wedt op goksites met een Nederlandse gokvergunning.

Formule 1 coureurs die je moet kennen

In de formule 1 draait het natuurlijk allemaal om de coureurs. Want een auto kan nog zo snel zijn of nog zo soepel schakelen, als de coureur die erin zit er niet mee over weg kan, is de auto niets waard. We zetten hieronder de beste formule 1 coureurs van het moment op een rijtje, zodat je ze in de gaten kunt houden als je gaat wedden op formule 1.

Max Verstappen

Max Verstappen is een Nederlands-Belgisch autocoureur. Hij rijdt onder de Nederlandse vlag bij het team van Red Bull Racing. Op 7-jarige leeftijd begon hij met karten en won in België verschillende regionale en nationale prijzen. In 2014 maakte hij zijn autosportdebuut in de formule 3. En in het jaar dat volgde maakte hij zijn formule 1 debuut op de Grand Prix van Melbourne in Australië. Hij was met 17-jarige leeftijd de jongste coureur ooit die is uitgekomen tijdens een formule 1 weekend en is uitgeroepen tot meest talentvolle coureur van het moment.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is een Brits formule 1-coureur en zevenvoudig wereldkampioen. Hij rijdt bij het team van Mercedes. Hamilton debuteerde in 2007 als formule 1-coureur, het jaar waarin hij als tweede rijder naast Fernando Alonso voor het McLaren-team uitkwam. Hij is een van de meest succesvolle coureurs die de formule 1 ooit gekend heeft.

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo is een Australisch-Italiaans autocoureur die in 2011 debuteerde in de formule 1 sport. Hij kwam toen uit voor het team HRT. In 2013 werd bekend dat hij na vertrek van Mark Webber in het Red Bull Racing team mocht komen rijden. In dat team behaalde hij 7 overwinningen. In 2019 stapte hij over naar het team McLaren, waar hij ook in seizoen 2021 weer voor uit is gekomen.

Charles Leclerc

Charles Leclerc is een autocoureur uit Monaco. Sinds 2016 is hij lid van de Ferrari Driver Academy, het opleidingsprogramma van het formule 1-team Ferrari. In 2016 werd hij kampioen in de grand prix 3 Series en in het daaropvolgende jaar in de formule 2. In 2018 maakte hij zijn formule 1-debuut bij het team van Sauber. Sinds 2019 rijdt Leclerc echter voor Ferrari.

Conclusie

Formule 1 is een ontzettend spannende sport om op te wedden. Bij aanvang van de wedstrijd is niets zeker en tijdens de wedstrijden kunnen kleine details voor grote veranderingen zorgen. Wedden op formule 1 maakt het kijken van de wedstrijden nog spannender en met een beetje geluk win je er ook nog iets mee.

Vergelijk verschillende bookmakers op bonussen, odds en betaalopties om de beste site te vinden waar jij kunt gokken op formule 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 24 jaar of ouder? Voor deze website moet u 24 jaar of ouder zijn. Verifieer uw leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "Afsluiten" om te verlaten.
 • Ja, ik ben 24 jaar of ouder
 • Ja, ik ben niet uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Ja, ik accepteer cookies
 • Ja, het is voor mij oké om advertenties voor bookmakers te zien
 • Nee, ik ben jonger dan 24 jaar
 • Nee, ik ben uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Nee, ik accepteer cookies niet
 • Nee, ik wil geen advertenties voor bookmakers zien