Sure bets

Nooit meer verliezen met een weddenschap, dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk met behulp van sure bets. Dit is een strategie waarbij je bij verschillende bookmakers op alle mogelijke uitkomsten van een weddenschap inzet. Ongeacht de uitkomst van de weddenschap, zal jij altijd winst maken.
Om een sure bet te kunnen plaatsen moeten de odds in jouw voordeel werken. In deze gids leggen we uit hoe je sure bets kunt vinden en waar je op moet letten als je een sure bet gaat plaatsen. Dus lees snel verder als jij erachter wil komen hoe je de volgende weddenschap gegarandeerd wint!

Wat zijn sure bets?

sure bet netherlandsSure bets zijn weddenschappen waarbij je niet kunt verliezen. Dit klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar het bestaat echt. Je moet alleen goed weten wat je doet en snel kunnen handelen. Maar laten we eerst eens uitleggen wat het precies is en hoe het werkt.

Sure bets zijn weddenschappen die worden geplaatst bij verschillende bookmakers. Dit is een belangrijk detail, omdat verschillende bookmakers verschillende odds aanbieden. Verspreid over de verschillende bookmakers zet je in op alle uitkomsten, dus een winst voor de thuisploeg, winst voor de uitploeg en gelijkspel. Door per bookmaker het juiste bedrag in te zetten voor de juiste uitkomst zal je voor iedere uitslag een bedrag winnen dat uiteindelijk een winst oplevert over het totale bedrag dat je bij alle drie de bookmakers hebt ingezet.

Zoals je je wellicht kunt voorstellen moet je goed zoeken naar de mogelijkheid om sure bets te plaatsen. En zodra de bookmakers doorhebben dat er sure bets geplaatst kunnen worden zullen de odds wijzigen. Vaak heb je voor deze weddenschappen zo’n 15 minuten de tijd om ze te vinden en om in te zetten. Je moet dus snel handelen en hopen dat de odds bij bookmaker 2 of 3 nog niet zijn veranderd na het plaatsen van je inzet bij bookmaker 1.

Waarom zou je als gokker sure bets gebruiken?

Als je sure bets op de juiste manier plaatst maak je altijd winst. Het is voor gokkers dus enorm aantrekkelijk om hier gebruik van te maken, want verliezen is geen optie.

Je moet er echter wel rekening mee houden dat als je deze strategie vaak toepast, bookmakers dit op een gegeven moment door zullen krijgen. Ze kunnen dan limieten gaan opleggen, waardoor je niet meer dan een bepaald bedrag kan inzetten. Hierdoor kan je sure betting strategie volledig in de soep lopen. Het is soms namelijk nodig om hoge bedragen in te zetten om uiteindelijk gegarandeerd te zijn van winst.

sure bet gamble
gokker sure bets gebruiken

Maximaliseer je voordeel met sure bets

sure bet 2Om maximaal te profiteren van sure bets moet je continue verschillende bookmakers in de gaten houden om te zien of er grote verschillen zijn in de odds. Je kunt vervolgens gebruik maken van een sure bets calculator die voor jou berekent welk bedrag je bij welke bookmaker op welke uitslag moet inzetten om gegarandeerd winst te behalen.

Deze calculators zijn erg lucratief en helpen gokkers om snel te kunnen berekenen welke bedragen ze moeten inzetten voor sure bets. Het is vervolgens wel belangrijk dat je snel handelt. Want zodra de odds wijzigen geldt de berekening niet meer en kun je dus opnieuw beginnen met zoeken.

Om er zeker van te zijn dat de odds niet wijzigen voordat je alle inzetten hebt geplaatst, kun je het beste bij alle bookmakers de inzet alvast klaarzetten. Je opent dus meerdere tabbladen en vult de inzetten in, alleen rond je de plaatsing nog niet af. Als je de inzetten bij alle drie de bookmakers klaar hebt staan controleer je nog een keer of de odds niet zijn veranderd en rond je je inzet bij alle bookmakers snel achter elkaar af. Dit is secondewerk in plaats van minutenwerk, waardoor de kans een stuk kleiner is dat de odds in die periode wijzigen.

Sure bets praktijkvoorbeeld

Om het principe van sure bets beter uit te leggen zullen we het aan de hand van twee voorbeelden uitleggen. In het eerste voorbeeld leggen we sure bets uit waarbij je inzet op alle uitkomsten van een wedstrijd, ook wel een 1X2 weddenschap genoemd. In het tweede voorbeeld leggen we sure bets uit waarbij je bij verschillende bookmakers inzet op over en under.

Voorbeeld 1: Sure bets op 1X2

In de Italiaanse Serie A vindt een wedstrijd plaats tussen Milan en Cagliari. De odds van alle bookmakers geven een duidelijke winkans aan voor Milan, maar de odds verschillen onderling enorm:

 • Bookmaker 1: Odds van 6,75 voor winst Cagliari
 • Bookmaker 2: Odds van 13,75 voor gelijkspel
 • Bookmaker 3: Odds van 1,3 voor winst Milan

Met behulp van een sure bets calculator kun je er snel achter komen wat je moet inzetten bij welke bookmaker om gegarandeerd een winst te behalen. Nadat je de odds hebt ingevuld geeft de calculator aan dat je verspreid over de drie bookmakers op de volgende manier €1.000 moet inzetten:

 • Inzet bookmaker 1: € 149,63. Bij winst ontvang je 6,75x je inzet, dus € 1.010,00
 • Inzet bookmaker 2: € 73,45. Bij winst ontvang je 13,75x je inzet, dus € 1.009,94
 • Inzet bookmaker 3: € 776,92. Bij winst ontvang je 1,30x je inzet, dus € 1.009,99

In totaal zet je €1.000 in en ongeacht de uitkomst van de wedstrijd zal je hiermee in totaal zo’n €10 winst behalen.

Voorbeeld 2: Sure bets op over/under

Voor dezelfde wedstrijd als in het eerste voorbeeld bieden twee bookmakers verschillende odds voor de kans dat er meer of minder dan 2,5 doelpunt wordt gescoord in de wedstrijd:

 • Bookmaker 1: Odds van 2,4 voor meer dan 2,5 doelpunt
 • Bookmaker 2: Odds van 2,2 voor minder dan 2,5 doelpunt

Je kunt weer gebruik maken van een sure bets calculator, maar doordat de odds beide meer dan 2 zijn is de som eigenlijk vrij eenvoudig. Je zet in totaal namelijk bij beide bookmakers €10 in waardoor je een totale inzet plaats van €20.

 • Inzet bookmaker 1: €10. Als er 3 doelpunten of meer worden gescoord ontvang je 2,4x je inzet, dus €24.
 • Inzet bookmaker 2: €10. Als er 2 doelpunten of minder worden gescoord ontvang je 2,2x je inzet, dus €22.

In totaal heb je €20 ingezet, dus afhankelijk van het aantal doelpunten dat wordt gescoord zal je €2 of €4 winst maken. Je weet in ieder geval zeker dat je niet zal verliezen.

Voor- en nadelen

Sure bets hebben uiteraard een ontzettend groot voordeel, namelijk dat je niet kunt verliezen. Je moet er echter rekening mee houden dat het ook mis kan lopen en je juist geld kunt verliezen door op deze manier te gokken. Hieronder zetten we de voor- en de nadelen van sure bets op een rijtje.

Voordelen

 • Als je sure bets goed en tijdig plaatst win je altijd
 • Het is een leuke bezigheid om ze te vinden
 • Met behulp van een sure bets calculator kun je snel handelen

Nadelen

 • Als de odds veranderen is de sure bet niet meer geldig. Je moet dus zeker weten dat je al je inzetten bij de verschillende bookmakers kunt plaatsen voordat ze de odds wijzigen.
 • Het plaatsen van sure bets moet snel gebeuren en is hierdoor gevoeliger voor het maken van fouten.
 • Bookmakers kunnen limieten opleggen waardoor je soms niet de gewenste inzet kunt plaatsen om van de sure bet te profiteren.
 • Bookmakers behouden zich altijd het recht voor om weddenschappen te annuleren. Als een van je inzetten wordt geannuleerd is de kans op verlies groter dan op winst.

De rol van odds

Odds spelen een belangrijke, zo niet de belangrijkste, rol als het gaat om sure bets. Als de odds in je voordeel werken is het mogelijk om een sure bet te plaatsen. Maar dit is dus niet altijd het geval. Om een sure bet te vinden moet je continue de odds van verschillende bookmakers voor verschillende wedstrijden en verschillende wedopties in de gaten houden. Dit is een enorme klus die veel tijd kost.

Gelukkig zijn er websites die continue verschillende bookmakers scannen en zo op zoek gaan naar sure bets. Zij zoeken het dus voor je uit en jij hoeft alleen maar je inzet te plaatsen.

Sure bets en bonussen

Wanneer je je als nieuwe speler aanmeldt bij een bookmaker ontvang je vaak een deposit match bonus. Het bedrag dat je stort wordt daarbij gematched door de bookmaker, waardoor je twee keer zoveel speeltegoed ontvangt.

Je bent verplicht dit bonustegoed in te zetten op weddenschappen voordat je het kunt laten uitkeren. Met behulp van sure bets kun je ervoor zorgen dat je gegarandeerd wint en na het uitkeren van de winst dit extra geld dus kunt opnemen.

Ditzelfde geldt voor een free bets bonus die ook onderdeel kunnen zijn van een welkomstbonus. Free bets hebben een bepaalde waarde en door die in te zetten op een sure bet kun je deze gratis inzet omzetten in cash.

Sure bets en bonussen
Sure bets en bonussen

Wat zijn alternatieven voor sure bets?

Sure bets zijn weddenschappen waarmee je altijd wint. Dit is een one-of-a-kind weddenschap en er zijn eigenlijk geen andere weddenschappen die exact overeenkomen.

Als je een sure bet echter ziet als een weddenschap waarmee je geen geld kunt verliezen, dan zijn er wel een aantal alternatieven. Denk maar eens aan free bets, die je gratis van de bookmaker krijgt nadat je een account aanmaakt. Deze free bets hebben een waarde die je kunt inzetten op de uitkomst van een bepaalde weddenschap. Of je nu wint of verliest, deze inzet kost jou geen geld.

Ook een deposit match bonus ontvang je gratis van een bookmaker. Dit geld kun je dus inzetten op weddenschappen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je je eigen geld verliest.

Tot slot zijn er ook nog strategieën die je kunt volgen om eventuele verliezen goed te maken. Een bekende strategie is de Martingale strategie waarbij je na een verlies je inzet op de volgende weddenschap verdubbelt. Als je die weddenschap dan wint, maak je het verlies van de vorige weddenschap(pen) goed.

Veelgestelde vragen

Hoe werken sure bets?

Met een sure bet zet je in op alle uitkomsten van een weddenschap waarbij de odds en de inzet op iedere uitkomst wiskundig gezien altijd tot winst zullen leiden.

Hoe kan ik sure bets plaatsen?

Als je een sure bet gevonden hebt is het belangrijk om je inzetten bij de verschillende bookmakers zo snel mogelijk te plaatsen. Met behulp van een sure bet calculator kun je precies zien welk bedrag je bij welke bookmaker op welke weddenschap moet inzetten. Door dit zo snel mogelijk te doen verklein je de kans dat de odds in de tussentijd wijzigen, waardoor de sure bet niet langer geldig is.

Waar kun je sure bets vinden?

Sure bets kun je op verschillende manieren vinden. Ten eerste door zelf continue de odds van verschillende bookmakers te vergelijken voor verschillende wedstrijden. Door de odds in te vullen in een sure bets calculator kun je erachter komen of je een sure bet gevonden hebt.

Daarnaast zijn er ook websites die zich volledig richten op het vinden van sure bets. Deze websites scannen verschillende bookmakers en vinden sure bets die ze op de website plaatsen. Het enige dat jij hoeft te doen is te controleren of de odds nog steeds hetzelfde zijn en je inzetten snel te plaatsen.

Kan ik sure bets plaatsen met mijn telefoon?

Ja, via vrijwel iedere bookmaker is het ook mogelijk om via je telefoon inzetten te plaatsen. Hou er echter rekening mee dat snelheid met sure bets van groot belang is. Op je telefoon is het minder overzichtelijk werken, omdat je minder makkelijk kunt switchen tussen verschillende tabbladen of bookmakers.

Het voordeel van inzetten vanaf je telefoon is dat bookmakers minder snel geneigd zijn te denken dat je sure bets plaatst en de kans daardoor kleiner is dat ze je limieten opleggen.

 

Kan ik verwachten dat ik iedere sure bet win?

Als je een sure bet goed plaatst, dus de juiste bedragen inzet bij de juiste bookmaker voor de juiste uitkomst van een weddenschap, ben je gegarandeerd van winst. Je mag daarbij echter geen fouten maken en ook mogen de odds niet wijzigen terwijl jij je inzetten bij de verschillende bookmakers plaatst.

Hoe kun je gratis sure bets plaatsen?

Soms ontvang je gratis speeltegoed of free bets als je je als nieuwe speler aanmeldt bij een bookmaker. In dit geval kun je dus een gratis inzet plaatsen. Als je deze inzet plaatst voor een sure bet kun je gratis sure bets plaatsen.

Verantwoord gokken

Ook als je sure bets plaatst moet je altijd verantwoord blijven gokken. Er bestaat altijd het risico dat de odds wijzigen op het moment dat je je inzetten aan het plaatsen bent of dat de bookmaker een weddenschap annuleert. In dat geval kan het gebeuren dat je toch verlies leidt.

Per 1 oktober 2021 is de nieuwe wet voor Kansspelen op Afstand (KOA) ingegaan. Online gokken is hierdoor gelegaliseerd in Nederland bij online goksites die een Nederlandse gokvergunning hebben verkregen. In deze wet zijn echter ook een aantal regels opgenomen waar goksites zich aan moeten houden. Zo moet je in je spelersprofiel limieten instellen voor speeltijd en maximale bedragen die je kunt inzetten. Ook is de site verplicht een melding te geven als je te veel of te vaak gokt.

Door het instellen van deze regels wil de overheid voorkomen dat het legaliseren van online gokken zorgt voor meer gokverslaving. Denk jij dat je verslaafd bent aan gokken? Zoek dan professionele hulp en geef jezelf op in het CRUKS (Centraal Register Uitsluiting KansSpelen).

Conclusie

Sure bets zijn een mogelijkheid om te wedden waarbij je altijd op winst kunt rekenen. Je moet echter wel snel en zorgvuldig kunnen handelen, want het is belangrijk om de juiste inzetten te plaatsen voordat de bookmakers de odds wijzigen.

Als het gelukt is om een sure bet te plaatsen hoef je alleen maar te wachten tot de wedstrijd is afgelopen om je winst te innen. Hou er rekening mee dat de winsten vaak laag zijn, zeker in verhouding tot de hoge inzetten die je soms moet plaatsen.

Vergeet niet om altijd bewust en verantwoord te blijven spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 24 jaar of ouder? Voor deze website moet u 24 jaar of ouder zijn. Verifieer uw leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "Afsluiten" om te verlaten.
 • Ja, ik ben 24 jaar of ouder
 • Ja, ik ben niet uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Ja, ik accepteer cookies
 • Ja, het is voor mij oké om advertenties voor bookmakers te zien
 • Nee, ik ben jonger dan 24 jaar
 • Nee, ik ben uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Nee, ik accepteer cookies niet
 • Nee, ik wil geen advertenties voor bookmakers zien