Crypto bookmakers

Crypto bookmakers bieden een interessante optie aan om online betalingen te doen, namelijk met cryptocurrency. Het is snel, eenvoudig en meestal gratis. Dit zijn dus drie hele fijne bijkomstigheden die deze betaalmethode onder veel gokkers populair maken.

In deze gids bespreken we hoe je geld kunt storten naar crypto bookmakers, waar je op moet letten voordat je dit doet en welke alternatieven er eventueel zijn. Uiteraard zetten we ook de beste crypto bookmakers voor je op een rijtje, zodat je niet verder hoeft te zoeken!

Wat is crypto?

crypto nedCrypto is de afkorting die we in Nederland veel gebruiken voor cryptocurrency. Dit zijn digitale valuta die worden gebruikt als alternatief voor reguliere geldstromen. Deze valuta’s worden niet beheerd door mensen in een bank, maar door computers op de blockchain. Met behulp van de blockchain technologie is sjoemelen met cijfers vrijwel onmogelijk en dat maakt crypto een veilige betaalmethode.

Om gebruik te kunnen maken van crypto moet je wel een crypto wallet hebben. Dit is een soort e-wallet waarin je cryptocurrencies kunt opslaan. Sommige wallets zijn speciaal toegewijd aan één valuta, terwijl je in andere wallets heel veel verschillende crypto’s kunt opslaan en beheren.

Hieronder zetten we nog enkele kenmerken van crypto op een rijtje:

 • De bekendste cryptocurrency is bitcoin
 • In 2009 werd de eerste crypto coin ontwikkelt
 • Je hebt een crypto wallet nodig om cryptocurrencies te kunnen beheren
 • De snelheid waarmee een storting bij een crypto bookmaker aankomt is afhankelijk van de crypto die je gebruikt voor de betaling en het bijbehorende netwerk
 • Het is een veilige betaalmethode

Hoe werken crypto bookmakers?

Geld storten naar crypto bookmakers is heel eenvoudig en de stappen die je moet ondernemen komen eigenlijk heel erg overeen met iedere andere stortingsmethode. Voordat je crypto kunt storten moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je in het bezit bent van een cryptocurrency die door de crypto bookmaker wordt ondersteund en dat ze in een wallet staan die het toestaat om transacties uit te voeren naar gok- en wedsites. Hou er rekening mee dat de meeste crypto exchanges (websites waar je cryptocurrency kunt kopen), het niet toestaan om vanuit hun wallets stortingen naar crypto bookmakers te doen. Je zal dus een externe wallet moeten aanmaken, je crypto daarnaartoe verplaatsen en van daaruit een storting doen naar de crypto bookmaker.

Crypto nederland bookmakers
Crypto nederland bookmakers

Als je al in het bezit bent van cryptocurrency en een wallet hebt waar je ze in bewaart kun je direct aan de slag bij een crypto bookmaker. Je kiest simpelweg voor crypto als betaalmethode, geeft vervolgens aan welke cryptocurrency je wil storten en welk bedrag en rondt de transactie af. Het zal 10 tot 15 minuten duren voordat het geld op het account bij de bookmaker is bijgeschreven, maar daarna kun je direct aan de slag met sportwedden.

Geschiedenis van crypto

Hoewel de eerste officiële cryptocurrency in 2009 onder de naam bitcoin ontstond, waren er daarvoor al pogingen gedaan om geld te digitaliseren. Zo werd er geprobeerd om elektronische valuta te combineren met encrypties. Maar het was uiteindelijk een softwareontwikkelaar met pseudoniem Satoshi Nakamoto die bitcoin als eerste officiële cryptocurrency ontwikkelde.

Andere cryptocurrencies volgden snel, zoals Litecoin, Namecoin en PPCoin. En niet veel later volgden er nog vele meer, maar die hadden het moeilijk om te overleven, omdat ze weinig vernieuwing brachten en de markt snel verzadigd raakte.

In de jaren die volgden kregen digitale valuta steeds meer media-aandacht. Sinds 2011 groeide de aandacht enorm, en toen bitcoin in 2013 snel in waarde steeg was dit wereldnieuws.

Inmiddels zijn er duizenden cryptocurrencies in omloop, met allemaal hun eigen doel en hun eigen waarde. Ga na bij jouw crypto bookmaker welke crypto valuta er worden ondersteund en zorg ervoor dat je deze in je bezit krijgt om aan de slag te kunnen.

Crypto bookmakers in Nederland

Crypto bookmakers in Nederland kunnen verschillende soorten cryptocurrency ondersteunen als betalingsoptie. De meest voorkomende crypto’s die geaccepteerd worden zijn:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Litecoin
 • Dogecoin
 • Ripple
 • Tron
 • ChainLink

Crypto bookmakers zijn een gewilde optie in Nederland, omdat het vrij anoniem is. Storten eenvoudig is en na een storting kun je vrij snel aan de slag met het inzetten op weddenschappen.

Om legaal in Nederland bij crypto bookmakers te kunnen wedden moet je controleren of de bookmaker een geldige Nederlandse gokvergunning heeft. Je kunt dit controleren in de kansspelwijzer. Daarnaast zal op iedere pagina van de website van crypto bookmakers een logo zichtbaar zijn met de tekst ‘Vergunninghouder Kansspelautoriteit’.

crypto neder
Crypto nederland

Voordelen van crypto bookmakers

Cryptocurrencies zijn in eerste instantie ontstaan om online veilige, snelle en transparante transacties uit te kunnen voeren. Je kunt hiermee dus ook op een veilige manier geld overmaken naar crypto bookmakers.

Naast het feit dat het veilig is, is het ook een snelle en goedkope manier om geld te storten voor sportweddenschappen. De crypto bookmakers zelf zullen geen extra kosten in rekening brengen voor een crypto storting. Je moet alleen rekening houden met de transactiekosten van de blockchain, die per cryptocurrency verschillen.

Het is bij crypto bookmakers ook mogelijk om geld uit te laten keren in cryptocurrency. Dit is een van de snelste methoden om winsten uit te laten keren, omdat het vrijwel direct verwerkt kan worden. Er zijn namelijk geen banken of andere tussenpartijen mee gemoeid en transacties worden op de blockchain 24/7 verwerkt.

Tot slot geven bookmakers vaak exclusieve bonussen wanneer je met crypto geld op je account stort. Denk hierbij aan extra hoge deposit match bonussen, gunstigere inzetvoorwaarden of extra free bets.

Weddenschappen betalen bij crypto bookmakers

Om bij crypto bookmakers op weddenschappen in te zetten moet je eerst een account aanmaken. Je kunt vervolgens geld op je account storten dat wordt bewaard in je bookmaker wallet. Bij crypto bookmakers kun je dus geld in je bookmaker wallet storten met behulp van cryptocurrencies die door de bookmaker worden ondersteund, zoals bitcoin, litecoin of nog andere coins.

Met het storten van crypto moet je er rekening mee houden dat sommige exchanges het niet toestaan om vanuit hun wallet geld te storten naar gok- en wedsites. Je zal in dit geval eerst een externe wallet aan moeten maken die dergelijke stortingen wel ondersteunt. Vervolgens kun je je crypto’s hiernaartoe verplaatsen en vanuit deze wallet een transactie naar de bookmaker opzetten. Je kunt een transactie uitvoeren door de QR-code te scannen die tijdens het stortingsproces op de pagina van de bookmaker in beeld komt, maar je kunt ook het wallet adres kopiëren om vanuit je eigen wallet handmatig een transactie op te zetten.

Zodra het geld in je bookmaker wallet is bijgeschreven, dat doorgaans 10 tot 15 minuten duurt, kun je dit geld gebruiken om in te zetten op weddenschappen. Het bedrag dat je inzet wordt direct van het tegoed in je wallet afgeschreven. Mocht je een winst behalen dan wordt dit tegoed weer in je bookmaker wallet bijgeschreven.

crypto bookmakers
Crypto bookmakers

Geld storten en opnemen bij crypto bookmakers

Een groot voordeel van crypto bookmakers is dat ze het niet alleen mogelijk maken om met behulp van cryptocurrency geld te storten, maar ook om geld op te nemen. Je gaat er immers vanuit dat je ook een keer geld zal winnen. Dan is het wel zo eenvoudig als je dit kunt laten uitbetalen via een methode die je kent en die je gewend bent van het storten.

Uitbetalen bij crypto bookmakers gaat eigenlijk hetzelfde in zijn werk als het storten. Je geeft aan dat je geld wil opnemen, kiest crypto als uitbetalingsmethode en geeft vervolgens aan in welke cryptocurrency je uitbetaald wil worden. Je moet nu je eigen wallet adres opgeven, zodat de bookmaker een transactie op kan zetten. Binnen 24 uur zal het geld in je crypto wallet worden bijgeschreven.

Zijn crypto bookmakers veilig?

Over het algemeen zijn crypto bookmakers veilig, omdat transacties met cryptocurrency veilig en transparant zijn. De bookmaker hoeft geen bank- of andere betaalgegevens van jou te hebben om een storting mogelijk te maken.

Verder is het in het algemeen belangrijk om na te gaan of crypto bookmakers een geldige Nederlandse goklicentie hebben. Alleen als dit het geval is staan ze onder het toezicht van de kansspelautoriteiten en kun je ervan uitgaan dat jij als speler eerlijke wedkansen krijgt.

Kosten

Aan zowel stortingen als opnames bij crypto bookmakers zitten over het algemeen weinig kosten verbonden. De meeste bookmakers zullen geen extra kosten in rekening brengen voor deze betaalmethode, hoewel er altijd uitzonderingen kunnen zijn.

Waar je echter wel rekening mee moet houden als het gaat om crypto, is dat er voor iedere transactie die plaats vindt transactiekosten moeten worden betaald om de blockchain te kunnen laten functioneren. Dit geldt dus voor de aankoop van crypto, voor het verplaatsen van cryptocurrency van de exchange naar een externe wallet en tot slot ook voor een transactie vanuit de externe wallet naar de bookmaker. Deze transactiekosten zijn vaak niet hoog en het verschilt van crypto tot crypto wat de exacte kosten hiervoor zijn.

Alternatieve betalingsmethoden

Is cryptocurrency toch niet helemaal jouw ding? Of biedt jouw favoriete bookmaker niet de mogelijkheid om met crypto te storten? Kijk dan eens naar onderstaande alternatieven voor crypto bookmakers.

Neteller bookmakers

Neteller is een e-wallet oplossing die je als tussenstap kunt gebruiken om geld te storten naar een bookmaker. Je stort vanaf je bankrekening geld in je Neteller wallet en kunt vanuit deze wallet geld overmaken naar het account bij de bookmaker.

Skrill bookmakers

Skrill is vergelijkbaar met Neteller. Het is ook een e-wallet oplossing die je als tussenstap kunt gebruiken om geld te storten naar een bookmaker. Je stort vanaf je bankrekening geld in je Skrill wallet en kunt vanuit deze wallet geld overmaken naar het account bij de bookmaker.

PayPal bookmakers

Ook PayPal is een online e-wallet service. Een groot voordeel van PayPal is echter dat je je bankrekening kunt koppelen aan je PayPal account voor directe verwerkingen. Je kunt dus een betaling doen met PayPal terwijl er te weinig geld in je wallet staat. Het overige bedrag wordt dan rechtstreeks van je bankrekening afgeschreven, waardoor je nooit een tekort in je PayPal wallet hebt.

Veelgestelde vragen

Is het veilig om crypto te gebruiken om voor sportweddenschappen te betalen?

Ja, crypto transacties zijn over het algemeen veilig. En doordat je met behulp van cryptocurrency betaalt komt de bookmaker niet in het bezit van bank- of creditcardgegevens. Let er verder op of een crypto bookmaker in het bezit is van een geldige Nederlandse gokvergunning om er legaal te kunnen wedden.

Kan ik zowel geld storten als opnemen met crypto?

Ja, met behulp van cryptocurrency kun je geld naar crypto bookmakers storten, maar je winsten ook uit laten keren. Voor beide geldt dat je een externe wallet nodig hebt waar je cryptocurrency in kunt opslaan. Deze wallet moet transacties naar een gok- of wedsite ondersteunen.

Moet ik een account aanmaken om crypto te kunnen gebruiken?

Je hebt in principe geen account bij een derde partij nodig om stortingen naar crypto bookmakers mogelijk te maken. Hou er alleen wel rekening mee dat je een exchange nodig hebt om in het bezit te komen van crypto. Deze exchanges vragen je wel om een account aan te maken en soms is het ook nodig om een verificatieproces te doorlopen.

Moet ik een verificatieproces doorlopen om crypto te kunnen gebruiken?

Dit is afhankelijk van de exchange die je kiest om crypto aan te schaffen. Als je reeds in het bezit bent van crypto is het niet nodig om een verificatieproces te doorlopen om het mogelijk te maken om een storting te doen naar crypto bookmakers.

Worden er extra kosten in rekening gebracht als ik een storting doe met crypto?

De enige kosten die je betaalt voor zowel crypto stortingen als opnames zijn de transactiekosten op de blockchain. De meeste crypto bookmakers zullen verder geen extra kosten in rekening brengen.

Wat moet ik doen als mijn betaling wordt geannuleerd?

Als je betaling vanuit je crypto wallet wordt geweigerd is de kans groot dat dit komt doordat je niet voldoende tegoed in je wallet hebt staan. In dit geval wordt het bedrag niet afgeschreven en kun je eventueel een nieuwe transactie opzetten met een lager bedrag waarvoor je nog wel voldoende crypto hebt.

Wanneer de betaling door de bookmaker wordt geannuleerd als deze al vanaf je crypto wallet is afgeschreven kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de crypto bookmaker. Je kunt ervan uitgaan dat het bedrag zo snel mogelijk in je wallet wordt teruggestort.

Hoelang kan het duren voordat mijn storting aankomt bij crypto bookmakers?

Ook dit is afhankelijk van de crypto die je gebruikt om een storting te doen. Een storting met bitcoin zal doorgaans meer tijd in beslag nemen dan een transactie met een andere cryptocurrency. Je kunt ervanuit gaan dat het gemiddeld 10 tot 15 minuten zal duren voordat het geld op je bookmaker account wordt bijgeschreven.

Tips

Voordat je een betaalmethode kiest en daar een bookmaker op uitzoekt hebben we nog een aantal tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken:

Als eerste tip kun je het beste even de tijd nemen om verschillende betaalmethoden te onderzoeken en aan de hand daarvan een methode te kiezen die jij het makkelijkste vindt. Er zijn namelijk heel veel opties om geld te storten naar een bookmaker en een crypto storting is dus slechts een van de velen.

Een tweede tip is om altijd te controleren of een bookmaker kosten in rekening brengt als je een storting doet met een bepaalde betaalmethode. Zelfs als de betalingsprovider zelf geen kosten in rekening brengt, kan de bookmaker transactiekosten doorberekenen. Dit verschilt dan ook van bookmaker tot bookmaker en moet je dus per goksite controleren.

Voor de derde tip willen we je meegeven dat je het beste op zoek kunt gaan naar een bookmaker die jouw gewenste betaalmethode ondersteunt. Je kunt op vergelijkingssites vaak selecteren op betaalopties om zo eenvoudig bookmakers uit te sluiten die de betaalmethode van jouw keuze niet ondersteunen.

Als vierde en laatste tip is het belangrijk om de transactielimieten van de betaalmethode te controleren. Sommige bookmakers stellen bepaalde limieten aan stortingen die van methode tot methode kunnen verschillen.

Conclusie

Crypto bookmakers bieden een fijne stortingsmethode die snel, veilig en ook nog eens makkelijk is. Het enige dat je nodig hebt is een cryptocurrency die door de bookmaker wordt ondersteund en een wallet die het toestaat om geld over te maken naar een goksite.

Meestal zijn stortingen naar crypto bookmakers gratis, maar een enkele bookmaker kan transactiekosten in rekening brengen. Vergeet dit dus niet te controleren voordat je een storting doet.

Vergelijk verschillende crypto bookmakers om de beste te vinden en zo maximaal speelgenot te ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 24 jaar of ouder? Voor deze website moet u 24 jaar of ouder zijn. Verifieer uw leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "Afsluiten" om te verlaten.
 • Ja, ik ben 24 jaar of ouder
 • Ja, ik ben niet uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Ja, ik accepteer cookies
 • Ja, het is voor mij oké om advertenties voor bookmakers te zien
 • Nee, ik ben jonger dan 24 jaar
 • Nee, ik ben uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Nee, ik accepteer cookies niet
 • Nee, ik wil geen advertenties voor bookmakers zien