Bitcoin Bookmakers

Een bitcoin bookmaker biedt een interessante optie aan om online betalingen te doen, namelijk met bitcoin. Het is snel, eenvoudig en meestal gratis. Dit zijn dus drie hele fijne bijkomstigheden die deze betaalmethode onder veel gokkers populair maken.

In deze gids bespreken we hoe je geld kunt storten naar een bitcoin bookmaker, waar je op moet letten voordat je dit doet en welke alternatieven er eventueel zijn. Uiteraard zetten we ook de beste bitcoin bookmakers voor je op een rijtje, zodat je niet verder hoeft te zoeken!

Wat is bitcoin?

bitcoin ned removebg previewBitcoin is een cryptocurrency die als wereldwijd betaalmiddel kan worden gebruikt. Met name voor online transacties. Het was de eerste digitale coin die volledig gedecentraliseerd was. Dat wil zeggen dat er geen centrale bank of centrale beheerder nodig is om transacties te kunnen verwerken.

Transacties worden tussen gebruikers onderling uitgevoerd en geverifieerd door netwerk nodes. Dit zijn computergestuurde knooppunten die controleren of de transactie overeenkomt met de gegevens die eerder al in de blockchain zijn opgeslagen. Als de transactie is verwerkt wordt deze ook op de blockchain opgeslagen. De blockchain kan dus worden gezien als een grootboek, waarin de volledige transactiegeschiedenis van alle bitcoins zichtbaar is.

Hieronder zetten we nog enkele kenmerken van bitcoin op een rijtje:

 • Bitcoin was de eerste officiële cryptocurrency
 • De coin is ontworpen door softwareontwikkelaar(s) met het pseudoniem Satoshi Nakamoto
 • Je hebt een bitcoin wallet nodig om bitcoin te kunnen beheren
 • Een bitcoin storting naar een bookmaker is een veilige betaalmethode
 • Het kan 10-15 minuten duren voordat een bitcoin storting op je bookmaker account wordt bijgeschreven.

Hoe werkt een bitcoin bookmaker?

Geld storten naar een bitcoin bookmaker is heel eenvoudig en de stappen die je moet ondernemen komen eigenlijk heel erg overeen met iedere andere stortingsmethode.

Voordat je bitcoin kunt storten moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je ze in je bezit hebt. Daarbij moeten ze in een wallet staan die het toestaat om transacties uit te voeren naar wed- en goksites. Hou er rekening mee dat de meeste crypto exchanges (websites waar je bitcoin en andere cryptocurrencies kunt kopen), het niet toestaan om vanuit hun wallets stortingen naar een bitcoin bookmaker te doen. Je zal dus een externe wallet moeten aanmaken, je bitcoin daarnaartoe moeten verplaatsen en van daaruit kun je vervolgens een storting doen naar de bitcoin bookmaker.

Als je al in het bezit bent van bitcoin en een wallet hebt waar je ze in bewaart kun je direct aan de slag bij een bitcoin bookmaker. Je kiest simpelweg voor bitcoin als betaalmethode, geeft vervolgens aan welk bedrag je wil storten en rondt de transactie af. Het zal 10 tot 15 minuten duren voordat het geld op het account bij de bitcoin bookmaker is bijgeschreven en daarna kun je aan de slag met sportwedden.

Bitcoin bookmakers
Bitcoin bookmakers

Geschiedenis van bitcoin

Het bitcoin netwerk startte in 2009. De eerste transactie vond plaats op 12 januari in datzelfde jaar. Hiermee kon het eerste blok van de blockchain worden gemaakt. Dit blok bevat overigens iets bijzonders, want er is een krantenkop in verwerkt over een krantenartikel waarin de Amerikaanse minister van financiën aangeeft de banken opnieuw te willen redden.

Bitcoin is opgericht met als doel een gedecentraliseerde munteenheid te ontwikkelen, waarbij geen enkele partij de macht heeft over wat er met het geld gebeurt. Alleen de bezitters van bitcoin bepalen zelf wat ze met hun bitcoin doen, zoals het volgens Satoshi Nakamoto hoort.

In 2011 verliet de oprichter het project en niemand heeft ooit nog iets van hem vernomen. Ook weet niemand waarom hij het project heeft verlaten, dit blijft dus een raadsel.

Inmiddels is bitcoin uitgegroeid tot de bekendste en grootste cryptocurrency van de wereld. Maar allang zijn ze niet meer de enige. Er zijn inmiddels duizenden cryptocurrencies in omloop die allemaal hun eigen doel en waarde hebben.

Bitcoin bookmaker Nederland

In Nederland zijn er een aantal legale bitcoin bookmakers te vinden. Een legale bitcoin bookmaker herken je aan het logo dat op iedere pagina van de website zichtbaar zal zijn met de tekst ‘Vergunninghouder Kansspelautoriteit’. Daarnaast kun je het ook controleren in de database van de kansspelwijzer.

Bitcoin is in Nederland een populaire manier om geld naar een bookmaker te storten. Het is namelijk vrij anoniem en de bookmaker heeft verder geen bank- of creditcardgegevens van jou nodig om de transactie af te kunnen ronden. Verder is deze stortingsmethode makkelijk en snel en kun je na het afronden van de storting snel aan de slag met het inzetten op jouw favoriete weddenschappen.

Bitcoin bookmakers
Bitcoin nederland bookmakers

Voordelen van een bitcoin bookmaker

Bitcoin is ontwikkeld om online veilige, snelle en transparante transacties uit te kunnen voeren. Je kunt hiermee dus ook op een veilige manier geld storten naar een bitcoin bookmaker.

Naast het feit dat het veilig is, is het ook een snelle en goedkope manier om geld te storten voor sportweddenschappen. Een bitcoin bookmaker zal namelijk geen extra kosten in rekening brengen voor een storting. Je moet alleen rekening houden met de transactiekosten van de blockchain zelf.

Verder geven bookmakers vaak exclusieve bonussen wanneer je met bitcoin geld op je account stort. Denk hierbij aan extra hoge deposit match bonussen, gunstigere inzetvoorwaarden of extra free bets.

Tot slot is het bij een bitcoin bookmaker ook mogelijk om geld uit te laten keren in cryptocurrency. Dit is een van de snelste methoden om winsten uit te laten keren, omdat het vrijwel direct verwerkt kan worden. Er zijn namelijk geen banken of andere tussenpartijen mee gemoeid en transacties worden dag en nacht op de blockchain verwerkt.

Weddenschappen betalen bij een bitcoin bookmaker

Als je eenmaal bitcoin in een externe wallet hebt staan is het heel eenvoudig om een storting te doen naar een bitcoin bookmaker. Je hoeft hiervoor alleen maar in te loggen en aan te geven dat je een storting wil doen. Hier kies je voor de optie bitcoin en vervolgens vul je het bedrag in dat je wil storten.

In het volgende scherm zie je nu een QR-code en een wallet adres staan. Je kunt de QR-code scannen als je een bitcoin wallet hebt die dit ondersteunt. Is dit niet het geval, dan kun je het wallet adres kopiëren en vanuit je persoonlijke bitcoin wallet een transactie opzetten naar het wallet adres dat de bitcoin bookmaker je zojuist heeft gegeven.

Als de transactie is afgerond, wordt het geld binnen enkele minuten op je bookmaker account bijgeschreven en kun je gaan wedden.

Bitcoin nederland bookmakers
Bitcoin

Geld storten en opnemen bij een bitcoin bookmaker

Als je eenmaal bitcoin bezit en gewend bent geraakt aan deze stortingsmethode, zal het je verheugen dat het ook mogelijk is om geld uit te laten keren in bitcoin. De meeste bookmakers die bitcoin als stortingsmethode accepteren, keren namelijk ook winsten uit naar jouw persoonlijke bitcoin wallet.

Uitbetalen bij een bookmaker met bitcoin gaat eigenlijk hetzelfde in zijn werk als het storten. Je geeft aan dat je geld wil opnemen en kiest bitcoin als uitbetalingsmethode. Je moet nu je eigen wallet adres opgeven, zodat de bookmaker een transactie op kan zetten. Binnen 24 uur zal het geld in je bitcoin wallet worden bijgeschreven.

Is een bitcoin bookmaker veilig?

Over het algemeen is een bitcoin bookmaker veilig, omdat transacties met bitcoin veilig en transparant zijn. De bookmaker hoeft geen bank- of andere betaalgegevens van jou te hebben om een storting mogelijk te maken.

Verder is het belangrijk om na te gaan of een bitcoin bookmaker een geldige Nederlandse goklicentie heeft. Alleen als dit het geval is staan ze onder het toezicht van de kansspelautoriteiten en kun je ervan uitgaan dat jij als speler eerlijke wedkansen krijgt.

Kosten

Aan de storting naar een bitcoin bookmaker zitten vaak weinig kosten verbonden, want doorgaans brengt de bookmaker zelf geen transactiekosten in rekening. Je moet er alleen rekening mee houden dat er voor iedere bitcoin transactie standaard transactiekosten worden berekend om de blockchain te kunnen onderhouden.

Doordat er voor iedere bitcoin transactie kosten worden doorberekend, moet je er ook rekening mee houden dat het geld zal kosten om bitcoin op een exchange aan te schaffen en ook om ze vervolgens naar een externe wallet over te maken.

Alternatieve betalingsmethoden

Is bitcoin toch niet helemaal jouw ding? Of biedt jouw favoriete bookmaker niet de mogelijkheid om met bitcoin te storten? Kijk dan eens naar onderstaande alternatieven voor een bitcoin bookmaker.

Neteller bookmakers

Neteller is een e-wallet oplossing die je als tussenstap kunt gebruiken om geld te storten naar een bookmaker. Je stort vanaf je bankrekening geld in je Neteller wallet en kunt vanuit deze wallet geld overmaken naar het account bij de bookmaker.

Skrill bookmakers

Skrill is vergelijkbaar met Neteller. Het is ook een e-wallet oplossing die je als tussenstap kunt gebruiken om geld te storten naar een bookmaker. Je stort vanaf je bankrekening geld in je Skrill wallet en kunt vanuit deze wallet geld overmaken naar het account bij de bookmaker.

PayPal bookmakers

Ook PayPal is een online e-wallet service. Een groot voordeel van PayPal is echter dat je je bankrekening kunt koppelen aan je PayPal account voor directe verwerkingen. Je kunt dus een betaling doen met PayPal terwijl er te weinig geld in je wallet staat. Het overige bedrag wordt dan rechtstreeks van je bankrekening afgeschreven, waardoor je nooit een tekort in je PayPal wallet hebt.

Veelgestelde vragen

Is het veilig om bitcoin te gebruiken om voor sportweddenschappen te betalen?

Ja, bitcoin transacties zijn over het algemeen veilig. En doordat je met behulp van bitcoin betaalt komt de bookmaker niet in het bezit van bank- of creditcardgegevens. Let er verder op of een bookmaker met bitcoin in het bezit is van een geldige Nederlandse gokvergunning om er legaal te kunnen wedden.

Kan ik zowel geld storten als opnemen met bitcoin?

Ja, met behulp van bitcoin kun je geld naar een bitcoin bookmaker storten. Maar het is ook mogelijk om winsten of overige tegoeden in je bitcoin wallet terug te laten storten.

Moet ik een account aanmaken om bitcoin te kunnen gebruiken?

Als je reeds bitcoin bezit is het niet nodig om een account aan te maken bij een derde partij om bitcoin te kunnen storten. Je moet er alleen rekening mee houden dat je een account op een crypto exchange aan zal moeten maken als je bitcoin wil kopen.

Moet ik een verificatieproces doorlopen om bitcoin te kunnen gebruiken?

Alleen als je bitcoin wil kopen op een crypto exchange is het soms nodig om een verificatieproces te doorlopen. Dit is afhankelijk van de exchange die je kiest. Als je reeds in het bezit bent van bitcoin is het niet nodig om een verificatieproces te doorlopen om het mogelijk te maken om een storting te doen naar een bitcoin bookmaker.

Worden er extra kosten in rekening gebracht als ik een storting doe met bitcoin?

Doorgaans worden er door een bitcoin bookmaker geen kosten in rekening gebracht als je bitcoin wil storten. Je moet alleen rekening houden met de transactiekosten van de blockchain.

Wat moet ik doen als mijn betaling wordt geannuleerd?

Als je betaling vanuit je bitcoin wallet wordt geweigerd is de kans groot dat dit komt doordat je niet voldoende tegoed in je wallet hebt staan. In dit geval wordt het bedrag niet afgeschreven en kun je eventueel een nieuwe transactie opzetten met een lager bedrag waarvoor je nog wel voldoende bitcoin hebt.

Wanneer de betaling door de bookmaker wordt geannuleerd als deze al vanaf je bitcoin wallet is afgeschreven kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de crypto bookmaker. Je kunt ervan uitgaan dat het bedrag zo snel mogelijk in je wallet wordt teruggestort.

Hoelang kan het duren voordat mijn storting aankomt bij een bitcoin bookmaker?

Als je een bitcoin storting afrondt kan het tot ongeveer 15 minuten duren voordat het geld op het account bij de bitcoin bookmaker wordt bijgeschreven. Zodra het geld bijgeschreven is kun je aan de slag met het inzetten op sportweddenschappen.

Tips

Voordat je een betaalmethode kiest en daar een bookmaker op uitzoekt hebben we nog een aantal tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken:

Als eerste tip kun je het beste even de tijd nemen om verschillende betaalmethoden te onderzoeken en aan de hand daarvan een methode te kiezen die jij het makkelijkste vindt. Er zijn namelijk heel veel opties om geld te storten naar een bookmaker en bitcoin is dus slechts een van de velen.

Een tweede tip is om altijd te controleren of een bookmaker kosten in rekening brengt als je een storting doet met een bepaalde betaalmethode. Zelfs als de betalingsprovider zelf geen kosten in rekening brengt, kan de bookmaker transactiekosten doorberekenen. Dit verschilt dan ook van bookmaker tot bookmaker en moet je dus per goksite controleren.

Voor de derde tip willen we je meegeven dat je het beste op zoek kunt gaan naar een bookmaker die jouw gewenste betaalmethode ondersteunt. Je kunt op vergelijkingssites vaak selecteren op betaalopties om zo eenvoudig bookmakers uit te sluiten die de betaalmethode van jouw keuze niet ondersteunen.

Als vierde en laatste tip is het belangrijk om de transactielimieten van de betaalmethode te controleren. Sommige bookmakers stellen bepaalde limieten aan stortingen die van methode tot methode kunnen verschillen.

Conclusie

Een bitcoin bookmaker biedt een fijne stortingsmethode die snel, veilig en ook nog eens makkelijk is. Het enige dat je nodig hebt is bitcoin en een wallet die het toestaat om geld over te maken naar een goksite. Meestal zijn stortingen naar een bitcoin bookmaker gratis, maar een enkele bookmaker kan transactiekosten in rekening brengen. Vergeet dit dus niet te controleren voordat je een storting doet.Vergelijk verschillende bitcoin bookmakers om de beste te vinden en zo maximaal speelgenot te ervaren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 24 jaar of ouder? Voor deze website moet u 24 jaar of ouder zijn. Verifieer uw leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "Afsluiten" om te verlaten.
 • Ja, ik ben 24 jaar of ouder
 • Ja, ik ben niet uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Ja, ik accepteer cookies
 • Ja, het is voor mij oké om advertenties voor bookmakers te zien
 • Nee, ik ben jonger dan 24 jaar
 • Nee, ik ben uitgesloten van deelname aan online kansspelen
 • Nee, ik accepteer cookies niet
 • Nee, ik wil geen advertenties voor bookmakers zien